Ce ati dori sa imi transmiteti?

duminică, 7 august 2011

Recenzie "Mermaid Park" de Beth Mayall

   Buna! Ma bucur mult ca pot sa imi continui activitatea pe blog acum ca ca m-am intors, de aceea o sa va prezint ultima carte citita, "Parcul sirenelor" scrisa de Beth Mayall. Nu a fost tradusa inca in limba romana (sper din suflet sa ajunga si la noi), dar acesta nu a fost un impediment pentru mine.
   A reprezentat un prim interes, deoarece titlul mi-a dat impresia unei povesti cu sirene "adevarate", insa nu a fost asa. 
   Desi am fost putin dezamagita la inceput (nu am citit nicio carte despre sirene, in afara de "Micuta sirena"), putin cate putin am inceput s-o indragesc pe Amy, o fata de 16 ani din Philadelphia, care porneste intr-o excursie in vacanta de vara in Wildwood impreuna cu familia sa (mama, tatal vitreg, Tom, sora mai mica, Melissa, si o prietena a Melissei, Trina). Relatia dintre acestia nu este foarte stransa, de aceea Amy prefera sa stea deoparte.
   Dupa o cearta cu mama sa si aparitia lui Dylan, un tip care ii cade cu tronc, fata decide sa-si continue vacanta acolo cu orice pret. Desi pare imposibil, incidentul spargerii unui geam (de care nu este vinovata) este exact impulsul de care are nevoie mama sa pentru a se decide si a o lasa sa locuiasca la nasa sa pana la inceperea scolii. Fara vreo intentie, descopera "Parcul sirenelor", atractia turistica a locului, si se straduieste foarte mult pentru a ajunge sa faca parte din spectacol, cu toate ca i-a fost interzis sa mearga in partea de Nord a orasului, unde se afla acest loc. 
   Stiu ca pare destul de simpla povestea, dar transformarile din viata lui Amy dupa aceasta perioada petrecuta departe de familie, au un rol benefic si educativ, aducand pacea intre membrii familiei. 
   Cum vi se pare povestea, din ceea ce v-am scris eu? Ati dori sa o cititi? 


PS: Stiti carti frumoase cu sirene? Daca da, astept sa imi recomandati cateva. XOXO.

8 fantasies:

Oanna spunea...

Bine ai revenit! :)
Frumoasa descrierea acestei carti, mi-ar placea sa o citesc, mare pacat insa ca nu a aparut si la noi.
Alte carti cu sirene: trilogia Lost voices de Sarah Porter, Siren de Tricia Ray (tot trilogie) - nu am citit aceste carti, doar am auzit de ele si di pacate nu au aparut si la noi.

RRoxana spunea...

Bine ai revenit! Am auzit pareri bune de Siren sau ceva de genu. :D Draguta recenzia. Ai citit cartea online? Si vad ca citesti "Multumesc pentru amintiri"... Cum e? Si ce mai faci? Cum a fost la bunici? :D

Diana Gavrila spunea...

@Oanna: Bine te-am regasit! Ma bucur ca iti place. Ar fi frumos sa apara si la noi, dar mai avem de asteptat din pacate. Multumesc pentru carti, o sa ma apuc sa citesc si o sa iti spun cum au fost.Pupici.
@Roxana: Bine te-am gasit! A fost bine la tara, am stat cu ai mei si cu bunica mea si am avut timp sa ma si bronzez. Abia am inceput "Multumesc pentru amintiri" si imi place, dar dureaza ca o citesc in engleza. Tu ce mai faci? Esti bine? Pupici.

andra lavander spunea...

cartea pare interesanta, imi plac cartile cu transformaro psihologice, iar descriete e foarte buna, sper sa para si lanoi

ioana alexandra spunea...

pare draguta cartea..
n-am citit carti cu sirene, dar as vrea sa citesc. poate o sa para si la noi vreuna

Anonim spunea...

Pare draguta carte (mi-a placut recenzia) = se traduce cam la fel. Sa revenim: as vrea sa o citesc, insa e in limba engleza, si nu ma prea descurc, avand in vedere ca in ultimii ani nu am mai facut deloc! Totusi stiu, mi-a ramas ceva mai mult in minte asa ca voi incerca!

Anonim spunea...

Referitor la cartile cu sirene, pentru ca iti plac, iti recomand doua foarte frumoase: SIRENA de Angie Sage, vol.5 al seriei Septimus Heap (mi-a placut la nebunie, ti-o recomand din toata inima!) si Aquamarine! Nu mai stiu cine a scris-o, dar a aparut la RAO! Aaaa, mi-am amintit: Alice Hoffman. Sper ca am scris corect! :D Sunt superba: de prima stiu din proprie experienta, de a doua mi-a zis colega de banca! :))

Diana Gavrila spunea...

@ Lavander: Este faina, dar nu cred ca o sa apara atat de curand la noi. Poate niciodata :(
@ Ioana Alexandra: Si eu sper...
@ Laurentzyu: Multumesc de recomandari! O sa le notez si o sa le caut. ;)