Ce ati dori sa imi transmiteti?

duminică, 27 noiembrie 2011

Concurs Libris (4)!!!!

   A trecut ceva timp de la ultimul concurs, asa ca m-am gandit sa organizez inca unul, sponsorizat de cei de la Libraria Online Libris, carora le multumesc mult.

   Regulament:
  1. Conditia principala este sa continuati povestea inceputa de mine (Trecutul dinaintea mea - partea 1) in cateva propozitii (minim 5). E alegerea voastra modul in care o veti face si in care gasiti un raspuns pentru intrebarea de la sfarsit.
  2. De asemenea, pentru a putea participa trebuie sa ma urmariti prin GFC.
  3. Daca ma urmariti si prin email (in partea dreapta, jos) veti primi 2 intrari in plus, precum si daca raspanditi vestea despre concurs (blog, Facebook, Twitter, etc.) veti primi pentru fiecare link cate 1 intrare in plus.

  Compunerea trebuie trimisa pe adresa mea de email dreams_link_didy@yahoo.com (compunere + nume, prenume, email + nume GFC + linkurile unde ati postat despre concurs). La subiect scrieti Concurs numarul 4, iar pentru inceput lasati un comment prin care ma anuntati ca doriti sa va inscrieti.   


   Premiul reprezinta bineinteles o carte in valoare de 40 de lei din partea celor de Libris.

   Intervalul de inscriere: intre 27 noiembrie si 5 decembrie, iar pe 6 decembrie (de Mos Nicolae) voi anunta fericitul castigator care va fi ales prin random de mine.  
   Va doresc multa inspiratie! Pentru orice intrebare ma puteti gasi pe adresa de mai sus sau aici, pe blog. 
 

Recenzie "Lolita" - Vladimir Nabokov

   Am auzit numeroase zvonuri despre aceasta carte, Lolita, inainte de a o primi pentru recenzie de la Libraria Online Libris (Multumesc mult!), despre subiectul tabu pe care il abordeaza, pedofilia. Imi dau seama acum de ce pentru o lunga perioada de timp a primit atatea reactii negative din partea cititorilor, ingroziti de pasiunea obsesiva a unui barbat matur pentru o fetita de 12-13 ani.

    Synopsis:   

   Humbert Humbert este numele barbatului de 37 de ani care purta mereu in sufletul lui o simpatie exagerata pentru fetite, pe care le numea "nimfete". Le urmareste mereu, oriunde merge, alaturi de bonele lor. Cand o intalneste pe Dolores, poreclita Lolita, careia trebuie sa ii fie profesor de franceza, se indragosteste pe loc de ea si recurge la orice metoda pentru a-i fi alaturi, ajungand sa se casatoreasca cu mama ei, Charlotte.
   Chiar daca este imorala aceasta alegere a lui, este curios de observat ca si tanara domnisoara ii raspunde avansurilor lui, pornind pe un drum al maturizarii precoce. Toate gandurile si pasiunea bolnava pe care le nutreste pentru copila le noteaza intr-un jurnal, acesta fiind singurul care il da de gol. Moartea intr-un accident de masina a mamei Lolitei, care ii citeste jurnalul, distruge orice posibilitate de a impartasi secretul celorlalti.
   Tristetea pe care o emana lectura acestui roman nu face decat sa sublinieze drama profunda pe care o traieste Humbert. 



    Parerea mea:
  
Este prima data cand citesc o astfel de carte. Am fost cu adevarat scarbita de atitudinea lui Humbert si de posibilitatea existentei unei mentalitati atat de bolnave a unui barbat. Povestea este destul de greu de digerat, dar mi-am dat seama in final ca este totusi una de dragoste, o confesiune mai exact, iar Lolita este un participant direct, cu toate ca exista multe impedimente morale.
   Stilul de scriere este tip jurnal, confesional, cum am mai spus, in care se impletesc jocurile erotice ale personajului principal.
   M-a socat foarte tare cand mi-am dat seama ca ajunge sa imi placa aceasta carte, pentru ca pornisem pe ideea ca Humbert merita doar dispret din partea mea.
   V-o recomand si voua, celor care doriti sa gustati putin din dramatismul unui om infrant de evenimentele coplesitoare din viata lui.

    Nota mea:  4/5
    O puteti cumpara de AICI (Libris). 

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Trecutul dinaintea mea... - Partea 1

  Nu reusisem sa dorm foarte mult aseara, deoarece am fost chinuita de o durere apriga de stomac ce nu a incetat nici dupa ce am luat bine-cunoscuta pastila de aspirina. Abia spre dimineata am reusit sa inchid ochii pentru o jumatate de ora inainte sa imi sune ceasul pentru a pleca la scoala. Curat ghinion.
   Chiar daca hotarasem sa nu ma duc, gandul ca voi pierde recapitularea pentru teza la mate m-a convins sa ma imbrac imediat.
   Din fericire, clopotelul suna deosebit de repede, anuntand ca ziua se terminase. Eu insa nu eram complet treaza nici acum. Mi-am adunat cartile de pe banca, mi-am pus ghiozdanul in spate si am parasit clasa, sperand sa o prind pe Ella din urma. Doar ca scoala era goala si... inchisa.
  - Ce naiba? mi-am zis eu.
   Cu ochii intredeschisi si abia tarandu-mi picioarele m-am indreptat spre atelierul paznicului scolii, domnul B. pentru a descuia poarta de la intrare. L-am gasit intr-adevar acolo, sorbind cu sete dintr-un pahar cu un lichid galben-verzui.
  - Buna ziua, l-am salutat, scuzandu-ma parca pentru deranjul provocat. Usa este inchisa...As avea nevoie de cheie va rog. Daca nu va suparati.
  - Buna, Ema. Ce e cu tine la ora asta? m-a intrebat speriat. Nu ar trebui sa fii aici!
   Asta parea chiar ciudat chiar si pentru el.
   Domnul B. se ridica de pe scaun cu mainile tremurandu-i pe langa corp si se grabi sa ma conduca. Pe coridor se uita atent in dreapta si in stanga de parca s-ar fi asigurat ca nu ne vede nimeni, dar nu mai rosti niciun alt cuvant. Din cand in cand isi trecea mana brazdata de riduri prin parul carunt, incercand astfel sa scape de o mare problema.
   Dar eu tot nu intelegeam ce se petrece.
   Doar atat am observat pentru ca am ajuns la poarta si am pasit afara optimista, salutandu-l din nou, de plecare.
   De indata ce inchise usa am ramas blocata. Curtea scolii era aceeasi, dar totusi diferita. Terenul de fotbal unde profesoara de sport tinea orele nu mai era cimentat si se vedea pamantul amestecat cu iarba la fel ca pe vremea cand terminase mama liceul. Nu traisem pe atunci bineinteles, dar vazusem numeroase poze. Mama era mandra de acea perioada - doar acolo il cunoscuse pe tata. Bancile lipseau, fiind inlocuite de niste unelte de gradinarit vechi, iar gardul ce imprejmuia scoala devenise din lemn.
   Am dat sa ma intorc in scoala, dar si ea se schimbase. Usa de termopan era acum de fier forjat, antica, la fel si cladirea in sine. M-am frecat la ochi in speranta ca nesomnul imi luase mintile si imi incetosase vederea, dar cand mi-am indepartat mainile nu am vazut altceva in loc. Acelasi cadru de parca as fi privit un film alb-negru la tv.
   Oare in ce secol ma aflam? Cu siguranta nu XXI.  


 - Va urma -        

P.S. Am hotarat sa postez povestea. Astept parerile voastre. Pupici. 

Always a witch (Witch Book 2) de Carolyn Maccoullough - Traducere

Prolog
   Am fost nascuta in noaptea de Samhain. Altii ar putea-o numi Halloween. Am fost nascuta intr-o familie de vrajitori care detin diverse Talente. Altii ar putea-o numi magie.
   In afara de mine.
   Se pare ca sunt singura din familie care nu are niciun Talent. Niciun dar sa ma formeze sau sa imi asigure un loc in cercul familiei la altarul celor patru elemente. Tot ce aveam era profetia pe care a avut-o bunica mea in prima ora a mea: "Fiica ta va fi una dintre cele mai puternice vrajitoare din familia noastra. Va fi calauza pentru noi toti".
   Si pentru motive inca necunoscute, bunica mea si-a petrecut ultimii 17 ani asigurandu-se ca ma indoiam de acea profetie la fiecare pas. A fost nevoie de intoarcerea unui vechi dusman al familiei, doua calatorii in timp si o vraja foarte periculoasa de dragoste care aproape mi-a omorat sora ca sa invat trei lucruri. In primul rand ca puteam opri pe oricine sa isi foloseasca Puterea ca sa-mi faca rau. In al doilea rand ca eram capabila sa absorb Talentul unei persoane daca incercau sa o foloseasca impotriva mea de trei ori si in al treilea rand ca aveam o alegere de facut. O alegere care va explica functionarea misterioasa a mintii bunicii mele si de ce m-a crescut cu negarea completa a Talentului meu. O alegere care este vag prezentata in cartea familiei mele. O alegere care va implini profetia bunicii mele cu ani in urma.
   Sau imi va distruge familia pentru totdeauna.
   O alegere care va fi atat de groaznica sa o contempli, pe care pur si simplu ar fi fost mai bine sa nu o fi gasit deloc.            

Atentie, se canta! Dima si Alexia - If you don't know me by now (cover)

O melodie superba. Enjoy! 

vineri, 25 noiembrie 2011

O noua idee...

   Buna, dragilor! A venit in sfarsit mult asteptatul weekend. Sunt usurata ca am scapat de o saptamana grea si aglomerata, cu toate ca urmeaza una la fel de incarcata. 
   Printre aceste ore mi-a venit o alta idee, buna sper, pentru o poveste. De aceea, m-am gandit sa va cer parerea. Ce credeti ca ar trebui sa fac? Ar trebui sa o postez? Pentru asta insa o sa am nevoie de mai mult ajutor ca pana acum...Va rog sa-mi transmiteti printr-un comentariu criticile sau aprecierile voastre,  pareri pentru a-mi imbunatati felul in care scriu.
   Voi lipsi cateva saptamani in decembrie din blogosfera deoarece o sa ma operez si nu voi avea acces la internet acolo, dar voi folosi acel timp ca sa scriu, precum si sa invat pentru facultate. Asadar...care este opinia voastra?            

joi, 24 noiembrie 2011

Placerea mea - filmul - Pretty little liars


    Synopsis:
   Un serial special pentru fete, cu peripetii si distractii pe cinste. Este imposibil sa nu le invidiati pentru asta. Pe deasupra, duc o viata frumoasa, cu ceea ce-si doresc - o familie bogata, prietene de incredere si popularitate cat cuprinde. 


   Din pacate, totul se schimba odata cu disparitia lui Alison, lidera grupului, care le distruge basmul fericit in care traiau. Acum incep sa nu isi mai vorbeasca si sa isi construiesc o noua personalitate. Nu pentru mult timp insa, deoarece cineva care se semneaza A. nu le da pace si se joaca cu linistea si secretele lor, speriindu-le ingrozitor. Acesta este un motiv intemeiat sa le uneasca din nou pentru a descoperi identitatea lui A. Vor reusi ele sa scape basma curata si sa-si pastreze secretele in acelasi timp? Daca veti urmari serialul veti afla cu siguranta.

    Parerea mea:
  
Nu e prima data cand vorbesc despre "Pretty little liars" (Micutele mincinoase in traducere), dar se afla in prezent printre serialele mele preferate, asa ca mi-am zis "de ce nu?". Actritele sunt frumoase si talentate si fiecare episod te lasa cu sufletul la gura. Ador de asemenea imbracamintea pe care o poarta, in special pe cea a Ariei care iese mereu in evidenta, cu toate ca mi-ar fi imposibil sa fac astfel. Cu siguranta as fi catalogata ca fiind una dintre tipele 'neagreate' ale societatii, un cuvant destul de dulce pentru asta - pana la urma noi nu ne putem compara cu SUA in niciun aspect. In fine.
   Actiunea imi aminteste de copilaria mea putin, mai ales ca a fost o perioada destul de agitata si plina de peripetii (nimic in sensul negativ). :)) Poate daca voi avea timp o sa dedic o viitoare postare distractiilor de atunci. Sunt chiar curioasa sa vad daca este ceva general sau numai eu (impreuna cu prietenele mele) am patit-o.
   In concluzie, va recomand filmul, precum si seria pe care se bazeaza el.   
    Nota mea: 4.5/5
  Astept pareri din partea voastra. Pupici.

miercuri, 23 noiembrie 2011

Fighting with the angels - Partea a 31-a + Partea a 32-a - SFARSIT

   Era pentru prima data cand aflam detalii despre mama mea adevarata. Desi Clarence rostise aceste cuvinte ca pe o insulta, eu nu am luat-o ca atare. Pana la urma eram incantata sa seman cu ea.
   Incaperea in care stateam, livingul, parea din ce mai mica pe masura ce demonul se apropia. Frica mi-a fost inlocuita de liniste in clipa in care mi-am amintit cine eram - nu fata orfana care isi astepta impacata sfarsitul, ci "The Ray", fata care depasea orice limita si nu se dadea batuta.
  - Ai fost atat de preocupat sa ma gasesti ca ai pierdut esentialul...i-am spus cu un glas jucaus, descoperind un zambet mare pe fata.
  - Si care ar fi acela?
  - Ca rolurile s-au schimbat - nu mai sunt eu prada. Tu esti.
  - Chiar crezi prostiile pe care le rostesti?
  - Da, din pacate pentru tine. Nu ai reusit sa ma impiedici sa-mi implinesc destinul. Stapanul tau trebuie sa fie foarte suparat, mai ales ca am reusit sa scap din iad. Se pare ca si el este la fel de inutil ca si tine.
  - Sa nu indraznesti! spuse Clarence, apropiindu-se din nou. Odata ce vei fi in mainile mele iti va disparea zambetul mizerabil de pe fata.
   Asta imi doream - sa-si piarda firea, sa faca greseli din cauza furiei. Viata mea depindea de asta.
   Cu o abilitate extraordinara, Clarence a ajuns langa mine si m-a plesnit, facandu-ma sa-mi pierd echilibrul. Elibera bestia din el.
  - Sa terminam odata cu joaca! Spune-ti rugaciunile. Nu vei avea timp mai tarziu.
   Si mi-am eliberat puterile. Simteam cum vibra corpul sau, incercand sa se opuna. Ochii ii erau deschisi si ma privea aproape speriat - spun aproape pentru ca realiza pentru prima data ca tot ce auzise pana acum despre mine era cat se poate de adevarat. Speram sa mai aflu cateva lucruri inainte, asa ca l-am intrebat, obligandu-l prin puterea mea sa-mi raspunda.
  - De ce mi-ai omorat parintii? De ce?
  Demonul imi raspunse, dar motivul era propria lui vointa, nicidecum durerea provocata. Era mai puternic decat toti cei pe care ii intalnisem pana acum.
  - Nimic personal, Caroline. Stapanului ii stateau in cale datorita aprecierii de care se bucurau din partea rivalului sau, Dumnezeu.
   Trucuri, minciuni. Eram sigura ca se va folosi de ele pentru un posibil avantaj. Nu mai eram inocenta si credula.
  - Renunta, Clarence. Nu e prea tarziu.
   Privirea lui umila se preschimba intr-o grimasa si apoi incepu sa rada diabolic. Mi s-a ridicat parul pe mana la auzul lui.
  - Crezi ca o sa ma spovedesc tie? Ca o sa ma pocaiesc? Visezi, fetito! O sa-mi termin treaba si o sa-mi primesc locul bine-meritat. O sa distrug sute, chiar mii de vieti, o sa sufere intreaga omenire, iar tu n-o sa ma poti impiedica!
  - Aici te inseli, i-am spus cu regret. Am scos din buzunarul de la piept piatra primita de la Elena cu ceva timp in urma. Puterile mele cresteau cu fiecare secunda.
   Cu ultimele forte diavolul s-a eliberat si m-a apucat de gat, strangandu-ma cu toata ura pe care o purta. Cred ca daca sentimentele lui s-ar fi putut materializa as fi fost cenusa de mult. Incaperea era intunecata acum de rautatea lui, asemeni unui nor negru ce acopera soarele pentru a-i stirbi caldura.
  - Mori, Caroline! Mori odata pentru totdeauna!
   " Tatal nostru care esti in Ceruri sfinteasca-se numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant...."
   Lacrimile au inceput sa-mi curga pe obraji, rugandu-ma ca Dumnezeu sa gaseasca o alta cale...dar nu era alta.
  - Imi pare rau. Iarta-ma, am rostit privindu-l in ochi.
   Atunci a inteles. In spatele lui stateau prietenii mei. Blake mi-a intins o sabie incrustata cu pietre pretioase, foarte grea, cu care a trebuit sa-l lovesc pe Clarence. Sacrificiul final.


  - Mai tarziu -
   Cerul parea mai senin ca niciodata, iar soarele ne zambea, fericit. Un nou inceput de drum pentru fiecare dintre noi, o lume mai buna.
   Mi-am petrecut urmatoarele ore indreptand multe din faptele rele ale demonilor, una fiind eliberarea mamei lui Cheryl. Partea buna a fost ca multi dintre ei au trecut de partea noastra, cel mai important fiind Blake.
   M-am intors la viata mea linistita si banala de dinainte, multumindu-i lui Dumnezeu pentru grija pe care a avut-o - pana la urma nu oricine trece prin astfel de greutati.
Viitorul era acum promitator alaturi de noii mei prieteni si iubitul meu Blake.    

SFARSIT                 

luni, 21 noiembrie 2011

Ajutor....

   Am un mic anunt pentru voi - maine am colocviu la anatomie (osteologie) si nu am timp sa postez continuarea (si sfarsitul) povestii, asa ca o las pe maine seara cand o sa ma intorc de la facultate. Pana atunci va rog sa-mi tineti pumnii si sa va rugati pentru mine...e un examen foarte greu. Multumesc! :D
  O seara frumoasa in continuare!

duminică, 20 noiembrie 2011

Atentie, se canta! Lee Min Ho - My everything

   Astazi nu ma pot opri din ascultat aceasta melodie. Lee Min Ho este actorul meu preferat din serialele coreene - este aratos, simpatic si foarte carismatic...iar acum am aflat ca poate si canta.  Am ales un videoclip cu versuri in engleza pentru a intelege mesajul...  
Ce parere aveti?...

sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Ethereal - Addison Moore - Traducere

Prefata


   Sa te indragostesti seamana mult cu moartea. Ea te alege. Decide momentul si lantul de evenimente care vor preintampina intersectia ce va avea loc.  Te foloseste - se poarta cu tine de parca ai fi maleabila in mainile ei calde. Nu se derajeaza sa te intrebe daca vrei sau daca ai nevoie de ea, ci doar umple golul din planul destinului. Dragostea. Lumea mea infloreste odata cu frumoasa si vesnica durere. As darui dusmanilor mei tot sangele meu daca as stii ca i-ar satisface, daca as stii ca as putea sa traiesc fara dragoste. Dar eu cunosc rezolvarea. Stiu sfarsitul povestii inainte sa se intample. Trebuie sa aleg iubirea. Si pentru aceasta, cu siguranta voi muri.
   Ma aflu in aceasta perioada din viata mea - timpul pentru dragoste si pentru moarte. Soarta le-a tinut impreuna pe cele doua, fara nicio mila. Se afla in arhitectura fiintei mele, in infrastructura. Drumul vietii mele a fost ales cu multa vreme in urma - in planul scris in linia mea sangvina.         
 

vineri, 18 noiembrie 2011

Sweet highschool - Memories

   In fiecare zi cand merg spre facultate trec pe langa fostul meu liceu...si ma apuca nostalgia. Astazi mai mult decat de obicei. Aceasta noua postare cuprinde poze din intreaga perioada de care imi este foarte dor si pe care vreau sa v-o impartasesc si voua.
   Un mic sfat: Bucurati-va de anii de liceu din plin! Sunt cei mai frumosi!
    


Eu si prietena mea buna Larisa
 O parte din trupa de fete la Balul Bobocilor clasa a XI - a.
 Balul de absolvire - eu alaturi de un fost coleg. 
 Dupa ziduri - iarna, clasa a IX - a
 Sighisoara - excursie cu clasa.
 XII E.
 Lari si eu la botezul bobocilor (nu al nostru).
 Ultimul clopotel!!!
 Mereu impreuna :D
 La Sibiu cu prietena mea, Oana.
 Sibiu, din nou.
 Onomastica unei colege - clasa a XII - a.
 "Unirea" ne face unul din toti/ Si nu anevoie drumul stelei pe bolti...(Imnul Colegiului National Unirea, Brasov - ultimul clopotel)
 Clasa a IX - a :D.

Clasa a XII - a - ultima ora impreuna.
Balul bobocilor clasa a IX - a!

Sper ca nu v-am plictisit prea tare... O zi frumoasa in continuare.

O noua leapsa!

   Am primit o noua leapsa draguta de la Denisa si sunt foarte incantata sa o completez. Multumesc mult. 

1.Imi poti spune: Diana sau Didy (sau chiar Dee. de ce nu?). 
2.Mi-ar placea sa ma numesc: Cand eram mica imi placea numele Jessica, dar acum nu mi-as mai dori altul. 
3.Daca as fi un  personaj de carte, as fi: Sunt atat de multe posibilitati, dar dintre toate as alege Belle din Frumoasa si bestia.
4.Melodia mea preferata este: Hmm...din nou este dificil. Sa spunem Mandy Moore - Only hope.
5.Ziua preferata a saptamanii pentru mine: miercuri. Mereu mi s-au intamplat cele mai bune lucruri in zilele de miercuri.
6.Imi dor de: liceu, colegii si profesorii din liceu.
7.Dintre actorii din intreaga lume azi il plac pe: Ian Somerhalder. 
8.Urasc scoala pentru ca: imi ocupa cea mai mare parte a timpului. Mi-as dori sa-l folosesc in alte scopuri uneori...
9.Imi place scoala pentru ca: e un loc unde intalnesc oameni si de ce nu prieteni noi. 
10.Culoarea mea preferata e: albastrul, iar printre alte posibilitati se afla rosul, albul si griul.
11.Partea preferata a zilei pentru mine e: noaptea pentru ca parintii si sora mea dorm, iar eu pot sta linistita. 
12.Vampiri, varcolaci, fantome sau extraterestri? Varcolaci. (imi plac cainii/lupii)
13.Mi-ar placea sa locuiesc: intr-un orasel mic si linistit din Anglia sau Scotia. 
14.Azi sunt fericita pentru ca: e sfarsit de saptamana.
15.A fost un cosmar sa vad: ca se apropie examenele atat de repede.
16.As vrea sa: reusesc sa invat toata droaia de subiecte pentru facultate inainte de examen.
17.Mi-ar placea sa existe: zane bune (in genul ingerilor pazitori).
18.As vrea sa lucrez in domeniul: medicina (asta studiez), dar si literar. 
19.Daca as avea o putere ar fi: sa inteleg orice limba straina. 
20.Imi place numele: Saptamana asta imi place Amelia. 
21.Cred ca prietenii adevarati sunt cei care: iti sunt alaturi in fiecare secunda a vietii tale.
22.Citatul meu preferat este: " Alege un ideal cat mai inalt si nu te opri dupa ce l-ai realizat." 
23.Cred ca cel mai frumos sentiment e: dragostea atunci cand te face sa zambesti.
24.As vrea sa pot: finaliza tot ceea ce incep (am o foarte mare problema - ma plictisesc enorm de repede).
25.Viata e frumoasa pentru ca: avem posibilitatea de a visa. 
26.Planul meu secret e sa: ...Daca vi-l spun nu ar mai fi secret. Dupa ce reusesc o sa vi-l spun (daca...).
27.Imi place serialul: Sunt mai multe. Principalul este Vampire Diaries.
28.As vrea sa scriu despre: gasirea dragostei adevarate. 
29.Vreau sa iti spun ca: mi-a facut placere sa completez aceasta leapsa. 
30.Cum ti s-a parut acest chestionar? Ce ai vrea sa ii mai pui?: Mi s-a parut interesant. Cu ocazia asta ne mai cunoastem putin intre noi.  
31.Cele 7 persoane care vor primi leapsa sunt: Din pacate am doar 4 persoane: Larisa , Roxana , Laurentzyu , Simona, dar poate completa oricine doreste si nu a completat-o inca. 
                            XOXO  

joi, 17 noiembrie 2011

Atentie, se canta! Thalia - No me ensenaste

 O melodie romantica pentru a va incalzi sufletul intr-o zi friguroasa. Enjoy! 

miercuri, 16 noiembrie 2011

Placerea mea - filmul - The lying game

 
   Nu de foarte mult timp a aparut un nou serial de succes ce are la baza seria "The lying game", scrisa de autoarea cunoscutei serii "Micutele mincinoase". Poate ati mai auzit de el, daca nu va puteti "documenta" aici, deoarece am de gand sa vorbesc putin despre acest subiect.
    Synopsis: 
    Sutton si Emma sunt doua surori gemene ce au fost separate la nastere, fiind date spre adoptie unor familii diferite din toate punctele de vedere: stare sociala, statut, unitate, etc. Acestea cresc practic jumatate din viata nestiind de existenta celeilalte, pana intr-o vara cand Sutton (geamana egoista, rasfatata si bogata) incearca sa isi gaseasca parintii biologici si o descopera pe Emma. Cea din urma are probleme cu familia sa si fuge de acasa exact la timp pentru a o acoperi pe Sutton care dorea sa plece pentru cateva zile sa faca mai multe investigatii. Astfel cele doua fac schimb de locuri, dar perioada de timp se prelungeste din cauza unor complicatii, ca sa nu mai punem la socoteala ca Sutton dispare fara urma.
    Parerea mea:  
   Am avut mereu o afinitate pentru povestile cu gemeni/gemene, chiar daca nu pot da un motiv concret pentru asta. Cred ca mi-ar fi placut sa am o copie la indigo, o persoana cu care sa "comunic" telepatic.
   Asadar, este un serial reusit cu personaje placute si destul de talentate (in ceea ce priveste rolul pe care il au). Actrita principala, Alexandra Chando, o interpreteaza atat pe Sutton, cat si pe Emma - parerea mea: chiar se pricepe. Mi se pare uneori ca o vad pe Nina Dobrev ca Elena si Katherine. E destul de misto.
   Daca nu ati vizionat pana acum niciun episod, o puteti face. Exista o mare probabilitate ca sa va placa :D
    Nota mea: 4.5/5 (motivul pentru care nu a primit nota maxima este ca nu intrece Vampire Diaries, preferatul meu).
   Voi ce mai vizionati? As vrea si eu niste recomandari pana in ianuarie cand celelalte seriale pe care le urmaresc revin din vacanta cu episoade noi.
  
                            XOXO

marți, 15 noiembrie 2011

Recenzie - Ce-as fi eu fara tine - Guillaume Musso

   Iata ca a sosit timpul unei noi recenzii, a cartii "Ce-as fi eu fara tine", primita de la libraria online Libris. Multumesc mult!
    Synopsis:
   Atentia graviteaza asupra celor doua tipuri principale de dragoste: cea parinteasca, paterna, si cea pasionala, a iubitului. Gabrielle este lipsita de ambele, deoarece este parasita de barbatii care ar fi trebuit sa i-o ofere: Archibald, tatal sau, este urmarit de drama pierderii fiintei iubite si isi petrece timpul jefuind cele mai pretioase artefacte ale lumii timp de peste 20 de ani, iar Martin renunta la dorinta de a deveni scriitor si ajunge politist, in prezent pe urmele lui Archibald. Destinul le pregateste insa o farsa: fata este nevoita sa aleaga intre ei, iar revederea lor ii zdruncina puternic universul in care traise pana atunci. 
    Parerea mea:
   Tin sa va spun inca de la inceput ca descrierea de pe spate este gresita, tatal fiind confundat cu iubitul si viceversa. Mi-a placut cum este imbinate genurile: dragostea cu actiunea, precum si felul in care am fost transpusa cu usurinta in pielea fiecarui personaj. Acestea mi s-au parut bine construite, ele avand o motivatie clara pentru comportamentul lor care le da credibilitate, cititorul putandu-se regasi in situatia descrisa atat de frumos de scriitorul Guillaume Musso. Vi-o recomand cu drag. 

    Nota mea: 5/5  
    O puteti gasi: AICI
    Despre autor:


   Guillaume Musso (născut în 1974) este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani. Încă de la vârsta de zece ani a fost sigur că va scrie romane. Mama lui, bibliotecară, i-a trezit gustul pentru literatură, hrănindu-l cu „Proust la biberon”. La vârsta de 19 ani, Musso a plecat în Statele Unite ale Americii, unde a petrecut câteva luni, îndrăgostindu-se de New York. S-a întors în Franţa plin de idei pentru romanele sale, iar după ce şi-a luat diploma în ştiinţe economice la Universitatea din Nisa, a fost timp de zece ani profesor de economie şi ştiinţe sociale.
   Ideea romanului care i-a adus celebritatea i-a venit după ce a trecut printr-o experienţă terifiantă: la 24 de ani, a suferit un grav accident de maşină, care l-a făcut să reflecteze la sensul vieţii şi la posibilitatea ca ea să se sfârşească pe neaşteptate. 
  Următoarele romane – Sauve-moi (2005), Seras-tu là? (2006), Parce que je t’aime (2007), Je reviens te chercher (2008), Que serais-je sans toi? (2009), La fille de papier (2010) – au fost la fel de bine primite de public şi sunt în curs de adaptare cinematografică. Cărţile sale s-au vândut în aproape 6 milioane de exemplare şi au fost traduse în peste 40 de limbi. 


Cateva citate deosebite:

  • "Si cateodata e un vartej devastator, un taifun violent care ne trage la fund. Iar atunci, purtati de furtuna ca o biata coaja de nuca, ne dam seama ca trebuie sa infruntam singuri valul. Si ne dam seama ca ne este frica."
  • "...multi spun ca, de fapt, cele mai frumoase povesti de iubire sunt cele pe care nu am apucat sa le traim. Atunci, cine stie, poate ca si saruturile pe care nu le primim sunt cele mai intense..."
  • "Deocamdata, suntem ca doi oameni care isi fac semne de pe cele doua maluri ale unui rau. Uneori se intalnesc cateva clipe la mijlocul unui pod, petrec cateva minute impreuna, la adapost de vanturile vrajmase, apoi fiecare se intoarce pe malul lui, asteptand sa se reintalneasca mai tarziu, pentru mai multa vreme. [...]
     Sunt acolo, Gabrielle, de cealalta parte a fluviului. Te astept.
     Podul care ne desparte poate sa para gata sa se prabuseasca, dar sa stii ca e unul solid, construit de trunchiurile unor arbori care au infruntat multe furtuni. "
  •  " Trebuie sa ne pastram fragilitatea, caci ea e cea care ne apropie unii de altii, in vreme ce puterea ne indeparteaza." (Jean-Claude Carriere)
  • "In meseria lui de copoi s-a jucat adeseori cu focul, si cateodata s-a ars. In seara asta se simte deopotriva invincibil si de o mare vulnerabilitate, sfasiat de dorinte contradictorii, intre dorul de o imbratisare si cel de o ruleta ruseasca, precum un echilibrist care merge pe o sarma intinsa intre doua stanci."

luni, 14 noiembrie 2011

Fighting with the angels - Partea a 30 - a

   Au trecut trei zile fara niciun incident neplacut, dar asta nu prevestea decat lucruri rele. Am renuntat sa ma mai ascund si sa mai fug. M-am intors acasa. Pe parintii mei i-am trimis la niste prieteni de familie, undeva unde sa nu fie gasiti de cei care i-ar rani din cauza mea.
   Blake mi-a tinut companie in tot acest timp, chiar daca isi risca viata. Era foarte atent cu mine, dar nu il mai lasasem sa ma sarute de atunci. Nu puteam fi atat de slaba. Am reusit intr-un tarziu sa discut cu Brittany si am fost usurata sa descopar ca nu era suparata pe mine.
  - Nu stiu ce s-a intamplat, dar este foarte schimbat, mi-a marturisit ea. A venit ieri seara la mine si mi-a cerut acordul - crede-ma este prima data cand se intampla asta. Parerea mea sincera este ca te place.
  - Iti multumesc. Inseamna foarte mult pentru mine. Stiu ceea ce simti pentru el. Nu a fost intentia mea sa...
  - Vorbeste la timpul trecut. Noi ingerii incercam sa iertam si mereu reusim. L-am iertat, Caroline, pentru tot ce mi-a facut. Totusi am sperat ca nu este prea tarziu ca sufletul lui sa fie transformat de dragoste. Mare este bunatatea Domnului.
  - Esti atat de buna, draga mea prietena. O sa am grija de el, promit. O sa-l ajut.
  - Atunci eu iti multumesc.
   Am simtit bucuria in glasul ei, emotia de a se elibera de aceasta povara - o dragoste neimpartasita. Acum era libera...libera sa isi intalneasca propria fericire. Sunt sigura ca o va gasi, o asteapta deja.

***
   Privesc incaperea goala in care am crescut, invaluita de atatea amintiri placute, proaspete in inima mea. Am ales ca aici sa se dea ultima batalie, aici unde a inceput lupta dintre demoni si ingeri, atunci cand parintii mei biologici m-au adapostit de Clarence. Acum ori niciodata. Il asteptam din clipa in care il vazusem, chipul lui prea perfect pentru a fi confundat, prea ager pentru a fi pacalit.
   Nu-mi era frica. Nu asa cum le-a fost oamenilor care m-au crescut in tot acest timp ca ma vor pierde. M-au iubit ca pe propriul copil si singura mea rasplata era le ofer siguranta. Razboiul se va sfarsi indiferent de invingator: eu sau el. Era simplu. Ca un joc de carti, numai ca acum erau puse la bataie vietile noastre. 

   Am incercat sa le conving pe fete sa plece, dar nu am reusit. Se pare ca voi castiga niste prietene adevarate pe viata - daca voi supravietui.
   Este ceva normal ca atunci cand iti simti spiritul aproape iesit din corp sa te gandesti la trecut, la regretele pe care le ai. Dar eu nu am. Sunt multumita - nu mi-am trait viata degeaba. La cei 24 de ani ai mei am facut mai multe decat mi-as fi putut imagina. Si voi muri cu fruntea sus.
  - Ma gandeam ca te voi gasi aici. Esti la fel de sentimentala ca mama ta, sopti un glas familiar, asemeni unei adieri. Si vei sfarsi la fel ca ea.
                    - Va urma -  

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Creatures - Katelyn Hooley - Traducere

Prolog
   Am alergat prin distrugerea mortala din jurul meu, dezechilibrandu-ma din cand in cand de pe o alee pe alta din aceasta cauza. Moartea era in jurul meu - vietile furate ale celor care nu au fost destul de rapizi sa scape de rebeliunea din jur. Ochii mei rotunzi, liliachii, refuzau sa clipeasca de frica ca imi voi pierde drumul.
   Le-am pierdut de mult pe mama si pe sora mea in multimea de Creaturi trezite si in alerta. Oamenii sunt aici sa ne atace planeta si pretind ca este a noastra de drept. Am dat la o parte suvitele de par negru de pe frunte si m-am oprit din alergat la vederea vanatorului. In spatele meu se infatisa o cladire enorma - si mirosul cadavrelor si al sangelui umpleau atmosfera. Aroma este foarte puternica.
   Barbatul zambi usor spre mine, simtindu-mi frica, fara indoiala - si facu un pas inainte, cu armele metalice pregatite de atac. Am respirat adanc si am inghit greu, incercand din rasputeri sa-mi domolesc teama. Stiusem ca viata mea se va sfarsi la un moment dat, dar niciodata nu m-am gandit ca se va intampla la numai 17 ani.
   Asa ca m-am apropiat de acesta, pregatindu-ma pentru ceea ce urma. Mi-am tinut respiratia in timp ce raza albastra mi-a trecut prin pana in zidul din spatele meu.


  

vineri, 11 noiembrie 2011

Cum sa iti pastrezi unghiile sanatoase


   Unghiile reprezinta ceva mai mult decat niste chestii tari la maini si la picioare - ele sunt o oglinda a sanatatii tale si le arata celor din jur cat de mult ai grija de restul corpului tau. Ele pot parea mici si nesemnificative, dar asta nu este adevarat. Asadar, cum poti avea grija de unghiile tale? Majoritatea intaritoarelor de pe piata nu ajuta unghiile foarte fragile. O dieta mai sanatoasa si cativa pasi simpli sunt cheia. 


  • Daca nu mananci bine, se observa - nimic nu poate ascunde asta. Consumand alimente bogate in proteine da rezultate. De asemenea cele care contin sulf sunt de asemenea vitale pentru sanatatea unghiilor si cea fizica. Acestea includ mere, castraveti, struguri, usturoi, sparanghel si ciuperci.
  • Dusmanul cel mai mare al unghiilor este apa. Daca iti petreci multi timp in apa, fie ca faci baie, inoti sau orice altceva, nu este foarte bine. Incearca sa eviti asta cat mai des (Nu ma refer sa nu mai faceti baie :P ).
  • Nu-ti roade unghiile - pare un lucru evident de zis, dar multi dintre noi inca o fac. Poate fi greu sa renunti la acest obicei, dar unghiile tale vor avea de castigat. 
  • Taie-ti unghiile scurt. Nu ma refer sa fi taiate din carne, dar mai putin de 2 cm. Asa vei reusi sa le pastrezi intacte, iar degetele tale vor parea subtiri si dragute. 
  • Nu-ti folosi unghiile ca instrumente. Ele nu trebuie folosite sa dezlipesti autocolante sau sa deschizi scrisorile. Uit de foarte multe ori asta si mereu regret apoi. 
  •  Cand faci curat, speli vase, lucrezi in gradina si folosesti chimicale nu uita sa porti manusi. Facand asta iti vei proteja unghiile si restul mainii de orice s-ar putea intampla (sa se murdareasca, sa se rupa). 
  •  Daca iti place sa iti "colorezi" unghiile, foloseste un produs care sa ti le protejeze. Astfel vei evita ca acestea sa devina galbene si oja va rezista mai mult. Trebuie sa recunosc ca nu am incercat asta pana acum, dar e tentant. Daca o sa o fac va anunt! :D
  • Pentru a repara foarte repede o unghie pastreaza mereu cu tine o pila. Daca se rupe vreuna vei putea imbunatatii acest lucru. Mi s-a intamplat de multe ori asta si era de 10 ori mai bine cand reuseam sa "salvez" unghia. 
  • Nu ezita sa iti dai cu crema atunci cand te uiti la tv, cand citesti o carte sau cand te intorci acasa de la scoala. Vor aparea curand semne de insanatosire.
   Nu este atat de greu precum ai putea crede sa obtii unghiile pe care ti le doresti. Daca vei urma macar cateva dintre aceste sfaturi vei vedea rezultatele. Pupici!
                                                    XOXO

miercuri, 9 noiembrie 2011

Cei mai dulci catelusi...

Inca un curs plictisitor de informatica...Power Point. Cred ca este a suta oara cand discutam despre el, dar nu am incotro. Chiar in drum spre facultate am vazut un "cutzi" foarte scump si mi-a venit ideea unei noi postari cu animale. Ce spuneti?
 
 O zi la soare...
 Mie nu-mi da nimeni sa mananc?
 Esti atat de frumoasa ca imi vine sa te rontai :D
 Nu vi sa te joci cu mine?
 Hmmm...ce bine e sa lenevesti
 Pentru ca eu sunt pufos nu mai am nevoie de o perna pufoasa.

 Iar si-au batut joc de mine :((
 Canti atat de frumos. M-ai cucerit!
 Privesc direct in sufletul tau...
 Imi pare rau ca am facut pisu in pat...Ma ierti?
 Te-am prins in sfarsit!

 Pa!!!
 Mai vreau un pupic...
   Ia-ma acasa la tine :(

Va plac? Eu ii ador. :X

marți, 8 noiembrie 2011

Recenzie "Moarta pentru toti" (4) - Charlaine Harris

    Synopsis:
   Draga noastra Sookie este din nou singura, deoarece nu l-a iertat inca pe Bill, dar si pentru ca vampirul isi continua misiunea pentru regina si este mai mult plecat. Aceasta afla ca are o zana pe nume Claudine care o pazeste si incepe sa se intrebe ce alte creaturi mai exista inca ascunse de oamenii obisnuiti.   
   Din pacate pentru ea, niste vrajitoare rele planuiesc sa cucereasca Fangtasia, barul al carui proprietar este Eric, si se produce un alt conflict in care ajunge implicata fara voia ei. Ceea ce complica situatia este vraja pusa asupra lui Eric prin care el nu-si aminteste nimic din vechea lui viata si este asemenea unui copil - nestiutor si curios.
   Convinsa sa il ajute in schimbul unei sume marisoare de bani, telepata se ataseaza de noul Eric care nu mai are aroganta si superioritatea cunoscuta si vor trai pentru cateva zile o frumoasa relatie de dragoste. In acest timp Sookie o va ucide din legitima aparare pe Debbie Pelt, iubita varcolacului Alcide, si o va ajuta Eric sa scape de cadavru.
   Odata insa cu pedepsirea vrajitoarelor si revenirea la normal a vampirului blond, se sfarseste legatura dintre ei. Eu sper ca Charlaine Harris va gasi o modalitate sa ii aduca impreuna. Daca vreti sa aflati mai multe nu ezitati sa cititi. :D     



    Parerea mea:
   Aceasta parte mi-a placut mai mult decat celelalte si asta spune multe. Am inceput sa-l simpatizez pe Eric, desi nu a fost el insusi pe durata intregii carti, prin atitudinea pe care a avut-o in fata problemelor lui Sookie. Cred ca se potriveste mai mult cu Eric decat cu Bill, dar nu depinde de mine :P.
   Ma bucur sa descopar ca originalitatea scriitoarei nu are limite si ca ne putem astepta la mult mai multe de la ea pe viitor.
   Ador umorul personajelor, au fost momente in care am ras cateva minute bune, incat sora mea se uita nedumerita la mine, ajungand intr-un final la concluzia ca nu sunt normala. (Inca incerc sa o conving ca literatura, cititul in sine, este Magic.)
   Stilul de scriere este captivant si te face sa iti doresti mai mult si mai mult.
   Coperta este "ciudata" ca de fiecare data, dar nu asta conteaza, ci povestea in sine care este fantastica. V-o recomand din suflet! Eu in prezent citesc volumul 7 si nu si-a pierdut efectul, deci merita. 

   Citat: "- Multumesc, i-am spus cu fata ingropata in pieptul sau tacut.
   M-a apucat cu un deget de barbie, ca sa-i ridice ochii catre ai lui.
  - Nu, spuse linistit. M-ai luat de pe sosea si ma tii in siguranta. Esti gata sa lupti pentru mine. pot sa spun asta despre tine. Nu pot sa cred ce noroc am. Cand vrajitoarea va fi invinsa, o sa te iau langa mine. O sa impart cu tine tot ce am. Fiecare vampir care-mi datoreaza ascultare te va onora. "

   Nota: 5/5

   O puteti gasi:AICI (Libris)