Astfel, am un plan foarte bine pus la punct. Chiar dacă în momentul acesta conceperea unui copil nu se află pe lista mea de priorități, îmi doresc foarte mult să am copii în viitorul apropiat și vreau să fac totul ca la carte. Pentru un părinte, cel mai important și mai dorit lucru este sănătatea acestor mici minuni din viața noastră, de aceea un părinte responsabil are grijă să îi ofere acestuia nu numai iubire, îndrumare și cele mai bune condiții în care să se dezvolte, ci și o șansă în plus la sănătate. O șansă oferită de celulele stem.
Aceste sunt celule nespecializate, pluripotente, care se pot diferenția în celule specializate și care se pot divide pentru a produce mai multe celule stem. Pot fi conservate în condiții optime pentru o perioadă lungă de timp, se pot transforma și cultiva, în condiții controlate, astfel încât să formeze orice fel de țesut ce poate fi folosit pentru a salva viața unei persoane bolnave. Fie că este vorba de boli precum leucemii, limfoame Hodkin sau anomalii ale celulelor roșii, fie că este vorba de diverse forme de cancer, boli ale sistemului imun sau boli metabolice, transplantul celulelor stem este terapia standard folosită în întreaga lume (până la 70 de boli) și astfel îți oferă încrederea de care ai nevoie pentru a lua o decizie în acest sens. Aceasta este alegerea mea, deoarece doresc să mi protejez copilul de lumea crudă în care trăim. Din fericire, în prezent recoltarea este un proces fără riscuri și foarte rapid (între 30 de secunde și 3 minute), un motiv în plus să fiu de acord cu această intervenție. Puteți citi mai multe aici: http://www.cordcenter.ro/recoltare-celule-stem.html.
Nu e așa că este minunat? Informațiile dobândite în ultimii ani despre aceste celule stem sunt excepționale și reprezintă un ajutor de nădejde în cele mai de coșmar situații. Citind pe site despre aceste reușite (http://www.cordcenter.ro/povesti-de-succes.html) îmi dau seama că avem o șansă reală cu acest program oferit de Cord Blood Center Medical, prima și cea mai mare bancă de celule stem din Romania.
Să nu uităm de asemenea de premiul Nobel pentru Fiziologie și Medicină oferit în anul 2012 oamenilor de știință Sir John Gurdon și Shinya Yamanaka pentru descoperirea faptului că și celulele mature pot fi reprogramate pentru a deveni pluripontente. Nu au fost încă implementate în practica medicală, dar acest lucru a revoluționat medicina și tot ceea ce se cunoștea până în prezent. Pentru că nu știm ce ne rezervă viitorul și trebuie să fim mereu cu un pas înainte, o astfel de investiție este soluția la care ar trebui să apelăm cu toții pentru a-i proteja pe cei dragi. Pentru a avea o familie fericită și sănătoasă.
Articol înscris în cadrul competiţiei Spring SuperBlog 2014.
0 fantasies:
Trimiteți un comentariu