Ce ati dori sa imi transmiteti?

marți, 31 iulie 2012

Recenzie - Someone Like You de Sarah Dessen

Synopsis:
   Halley și Scarlett sunt cele mai bune prietene din prima zi în care Scarlett se mută în cartier și petrec majoritatea timpului împreună. Chiar și așa, diferența dintre ele este sesizabilă: prima este tăcută, timidă și naivă, pe când cealaltă este descurcăreață, puternică și populară. 
   Totul se schimbă (desigur) în momentul în care Michael, iubitul lui Scarlett, este ucis într-un accident de motocicletă și află curând că poartă copilul acestuia. Tensinea crește, părinții fetelor intră în panică, dar capacitatea de a decide și puterea sa interioară o fac pe Scarlett de neînfrânt în fața mamei sale care încearcă din răsputeri să o convingă să renunțe la copil. 
   Lucrurile se complică la fiecare pas, un nou băiat intră în viața celor două, gata să le ajute, precum și o dragoste complicată între Halley și tipul-problemă, Macon. Deciziile sunt la ordinea zilei și nimic nu mai este la fel. Oare cum o să se rezolve toate aceste probleme care nu încetează să apară? Citiți și veți vedea.


Părerea mea:
   Mi-a plăcut povestea celor două fete, sincer vă spun. Am simțit odată cu ele greutățile care au venit odată cu sarcina și transformarea lui Halley într-o persoană capabilă să o ajute pe prietena sa, cu toate că de obicei ea era cea care avea nevoie de sprijin. Rolurile se inversează, Halley se îndrăgostește și va avea de trecut niște obstacole care o vor face să devină  stăpână pe sine și încrezătoare în propriile forțe. Good for her!
   Descrierile din perioada sarcinii sunt uimitoare și interesante în același timp. Am învățat multe și mă simt de parcă eu aș fi născut. Ciudat, nu? :)) Dar așa este. Halley mi s-a părut puțin cu capul în nori, ținând cont de sentimentele ei pentru Macon. Băiatul ăsta are o grămadă de defecte pe care eu una nu le-aș fi acceptat în veci. Urăsc să spun asta, dar de foarte multe ori părinții au dreptate în ceea ce privește relațiile la o vârstă fragedă (uite că am spus-o! :)) ). Încă o chestie interesantă: mama lui Halley seamănă foarte mult cu mama mea, în afara faptului că nu este psiholoagă și nu scrie cărți despre mine :)).    
   În ceea ce privește moartea lui Michael...am avut o colegă în liceu care a trecut prin această drama. Este groaznic de privit așa ceva. Scarlett a fost foarte puternică și a trecut într-un final peste această pierdere. 
   De data asta am văzut o îmbunătățire în ceea ce privește modul de a scrie al autoarei. O să continui să citesc cărțile ei pentru că merită observată o asemenea evoluție. Dacă iau în considerare criticile Sarah Dessen devine din ce în ce mai bună. I can't wait! 


Citate:
   “Life is an awful, ugly place to not have a best friend.” 
   “There are some things in this world you rely on, like a sure bet. And when they let you down, shifting from where you've carefully placed them, it shakes your faith, right where you stand.” 
   “You can't just plan a moment when things get back on track, just as you can't plan the moment you lose your way in the first place.” 
   “I watched my mother do what she did best, and realized there would never be a way to cut myself from her entirely. No matter how strong or weak I was, she was a part of me, as crucial as my own heart. I would never be strong enough, in all my life, to do without her.”


Nota mea: 4/5
Primul capitol AICI.   

2 fantasies:

Only Books spunea...

Hehe, ce-mi place primul citat! :) Pare destul de draguta cartea.

Dee.

Diana Gavrila spunea...

@ Dee: Cartea este mai presus decât orice o lecție de viață și are într-adevăr niște citate foarte drăguțe :D. Mersi pentru vizită, te mai aștept. ;) Pupici.