Ce ati dori sa imi transmiteti?

vineri, 27 iulie 2012

Wish list - Înainte să adorm de S. J. Watson


   Am aflat despre această carte întâmplător și mi-aș dori foarte tare să o citesc, ținând cont că ideea pe care o discută, aceea a unei amnezii ce se repetă în fiecare zi, mi se pare interesantă și destul de rar abordată. De asemenea, se spune că este cel mai vândut debut britanic, după seria Harry Potter a lui J.K. Rowling, iar asta mă umple de melancolie și multe așteptări. Sper să pun mâna pe ea cât mai curând și să mă las purtată într-o nouă aventură. Voi ce părere aveți? Ați vrea să aflați mai multe sau nu? Ați apucat să o citiți?
   Descriere:
Ne definim prin amintirile noastre. Dar dacă ne-am trezi brusc fără ele? Dacă am uita dintr-odată cum ne cheamă, cine suntem, de unde venim, pe cine iubim?
Are 47 de ani şi e scriitoare. Se trezeşte în fiecare dimineaţă neştiind unde se află. O formă rară de amnezie o împiedică să reţină informaţii mai mult de 24 de ore. Crede că are cu 20 de ani puţin, că este singură şi că are întreaga viaţă înainte. Dar descoperă că locuieşte cu soţul ei, Ben şi că majoritatea deciziilor importante din viaţa sa au fost deja luate. Doctorul ei o sfătuieşte să ţină un jurnal care o ajută să-şi recompună amintirile de la o zi la alta. Dar într-o zi deschide jurnalul şi citeşte: "Să nu ai niciodată încredere în Ben".
Oare ce tip de accident a adus-o în această stare? În cine să aibă încredere? De ce ar minţi-o Ben?
O cheamă Christine. Jurnalul vieţii ei se numeşte Înainte să adorm. Ai intrat deja în viaţa ei. 

Să aveți o seară frumoasă!
Diana