Ce ati dori sa imi transmiteti?

miercuri, 18 iulie 2012

Recenzie "Orașul de Sticlă" - Cassandra Clare (3)

   Voi începe prin a-mi cere scuze Loredanei Tudor, pentru întârzierea îndelungată. Această carte mi-a fost oferită spre recenzare de o perioadă lungă de timp de către Libraria Online Libris. Vreau să le mulțumesc pentru înțelegere și răbdare și pentru posibilitatea de a citi această carte minunată. Enjoy! 
Synopsis:
  Jace întocmește un plan pentru a o știi în siguranță pe Clary, ținând-o departe de Alicante (Orașul de Sticlă), celebrul oraș al Vânătorilor de umbre. Impulsivă și foarte încăpățânată cum o știți, Clary face tot posibilul, chiar și imposibilul, pentru a-i urma pe fratele său Jace și pe familia Lightwood în Alicante, în speranța că aici va găsi persoana care ar putea să o salveze pe mama sa. Luke, vechiul și credinciosul prieten al mamei, o însoțește și o apără chiar cu prețul propriei vieți și se dovedește a fi un adevărat ajutor. 
   Ajunsă în casa surorii lui Luke care le ofera adăpost, nu poate rezista tentației de a se avânta singură în aventură, văzând că aceasta nu este de acord cu planul ei. În această călătorie periculoasă îl întâlnește pe Sebastian, un băiat fermecător și plin de sine, care se va arăta interesat de Clary. Totuși, aparențele înșală și nimic nu este ceea ce pare la început, inclusiv noul prieten. 
   Simon-Vampirul este prins într-o nouă încurcătură cu noul Inchizitor al Conclavului care îl ține prizonier pentru a dovedi că Valentine are spioni în interiorul orașului pe care îi folosește pentru scopurile lui necurate. 
   Protecțiile orașului cad, permițând unui șuvoi uriaș de monștrii să pătrundă înăntru și să ucidă o mulțime de nevinovați fără apărare. Singura soluție este acceptarea propunerii lui Valentine, însă asta presupune un dezastru. Pentru a afla ceea ce se întâmplă mai departe și decizia Conclavului va trebui să citiți cartea. Nu o să vă pară rău.
    
Părerea mea:
   Cred că nu mai este necesar să vă spun cât de mult am îndrăgit și această carte - chiar mai mult decât primele două. Povestea lui Clary este plină de acțiune, suspans și dragoste, încât abia mă pot despărți de ea. O invidiez pe Cassandra Clare pentru ingeniozitatea, priceperea, talentul și tot ce a folosit ea în crearea acestei serii. Cu fiecare pagină parcursă am simțit că am acumulat cunoștințe noi și că nimic din ceea ce este scris nu apare în zadar. 
   Din nou am sorbit descrierile cu plăcere, bucurându-mă de minunatul univers în care se petrece acțiunea, convinsă că mi-ar plăcea enorm de ea să fiu acolo pe propria piele. Personajele m-au fermecat cu replicile amuzante și inteligente, cu tăria și curajul de a înfrunta necunoscutul. Jace este din nou favoritul meu, nu încetează să mă uimească prin schimbările prin care trece ca personaj. Îl ador! Clary evoluează mult, este mai stăpână pe sine și pe puterile pe care le posedă. Vă recomand cu mare drag această serie, nu o ocoliți dacă aveți ocazia să o citiți.
Citate:
" - Dar...Sebastian părea la fel de uimit ca și Clary. Se holba la Magnus cu gura ușor căscată și cu stupoare pe chip. În cele din urmă, se bâlbâi: Tu ești...Ragnor Fell? Magicianul
 Magnus își scoase pipa.
   - Păi, sunt foarte sigur că nu sunt Ragnor Fell, dansatorul exotic."

" - Uneori, plantele bolnave trebuie sacrificate pentru a salva grădina, zise Valentine. Și dacă toate sunt bolnave... "

" - Clarissa, zise el (Valentine), ești aici, cu vampirul, după câte văd. Când lucrurile or să se mai liniștească un pic, trebuie să discutăm serios despre cum să-ți alegi animalele de companie."

Nota mea: 5/5
O puteți achiziționa de AICI.

1 fantasies:

Only Books spunea...

Când citesc recenzii ca şi ale tale mă simt aşa de prost că nu am citit încă seria...

Dee.