Ce ati dori sa imi transmiteti?

miercuri, 20 iunie 2012

A new life - partea a 16 - a

End partea a 15 - a
Lucrurile scapau de sub control. De ce venise tata tocmai acum? Nu se putea sa-l fi anuntat mama... Si Derek era insuportabil deoarece vroia cu tot dinadinsul sa se inteleaga bine cu el. Deena se linistise, cu toate ca o injura pe ascuns pe noua noastra "mama". Sosirea lor nu prevestea nimic bun.



Partea a 16 - a
După ce situația s-a mai liniștit Derek și-a luat la revedere, promițând că se va întoarce mâine la cină, la invitația tatălui meu. Mi-ar fi plăcut să mai rămână, dar pericolul nu trecuse și nu vroiam să afle mai multe decât era cazul momentan. Înainte să plece m-a rugat să îi ofer o șansă tatălui meu, iar eu am acceptat la un moment dat pentru a-i face pe plac. Am urcat apoi imediat ce am avut ocazia în camera mea pentru a evita o altă dispută și am rămas acolo până când mișcarea în întreaga casă a încetat. 


Într-adevăr, în mai puțin de 20 de minute Meredith, noua soție a tatălui nostru, s-a instalat în vechea cameră a mamei. Am tras cu ochiul când despacheta hainele dintr-o geantă mare de voiaj și am observat că era la fel ca atunci când o cunoscusem pentru prima oară. Curând după aceea bucătăria mirosea a mâncare din nou, semn că gătise, dar am refuzat să cobor. Apoi m-a lovit din plin. Nu vroiam în ruptul capului să recunosc, dar Deena avea nevoie de părinți mai mult decât oricând. Cel mai bun lucru pe care puteam să îl fac era să o conving că eu am renunțat la luptă. Lucrurile aveau să se schimbe, pornind într-o direcție la care nu m-aș fi gândit niciodată că voi fi de acord. Totuși era pentru binele nostru.


Seara a trecut în liniște după ce am rugat-o pe sora mea să încerce să se acomodeze cu musafirii nepoftiti. Bineînțeles că a durat puțin timp până s-a oprit din țipat, dar am reușit. Tata s-a înfuriat la un moment dat, dar Meredith l-a liniștit, amintindu-i de situația în care ne aflăm și de cât de greu trebuie să ne fie. M-am simțit rușinată de felul în care o tratasem până atunci și mi-am promis că aveam să o iau de la început. Chiar dacă tata ne-a părăsit acum câțiva ani pentru ea, nu era singura vinovată. 


Am coborât să mănânc când toată lumea dormea, pășind cu atenție pe scări pentru a nu face zgomot. În frigider, pe o farfurie erau două pulpe rămase de la cină și cartofi copți lângă. Nu m-am atins de farfurie până nu am văzut biletelul: ”În caz că vă este foame v-am oprit și vouă.” Am rămas impresionată, privind mesajul lipit de grătarul frigiderului. Zâmbind acum, am scris un ”mulțumesc” dedesupt după ce m-am înfruptat din friptura delicioasă.


Telefonul m-a luat prin surprindere în clipa în care a vibrat încât am tresărit, de teamă că am reușit să trezesc pe cineva. Am răspuns imediat când am văzut cine era.

  - Buna, somnoroaso. Dormi? mă întrebă Derek vesel peste măsură.

  - Încă nu, ciugulesc câte ceva. 


  - De ce am impresia că mănânci pe furiș?


  - Nu mă ascund să știi! m-am răstit puțin pentru a fi confingătoare. Era o plăcere să ne contrazicem.


  - Atunci de ce vorbești în șoaptă?

  - Pentru că toată lumea doarme, am răspuns eu repede, fără să mă gândesc prea mult. 



  - Exact. Am avut dreptate. 


Râsul lui m-a umplut de energie și am început să râd și eu, dar cât mai încet.


  - Bine, ai dreptate. Nu vreau să dau ochii cu tata sau cu Meredith. Mulțumit?

  - Foarte. Dar nu de asta te-am sunat. Aș vrea să aduc un vin pentru mâine la cină, dar am nevoie de ajutorul tău. Ce i-ar plăcea tatălui tău?



   - Bellet bea de obicei, dar se găsește destul de greu pe aici. E un vin din Franța.

   - Știu despre ce vin este vorba. Mulțumesc. Mă descurc eu, Jess. Noapte bună. 


   - Noapte bună, i-am spus și eu, întorcându-mă în cameră și închizând ușă în urma mea.

M-am schimbat de haine cât de repede am putut și m-am pus la somn. Mâine avea să fie o zi lungă.



- Va urma - 


---------------------------
M-am gândit să continui povestea începută cu ceva timp în urmă. Știu că nu e cea mai bună continuare, dar e așa de încălzire. Îmi cer scuze dacă am făcut greseli de orice tip - m-am cam grăbit. Enjoy!

1 fantasies:

Anonim spunea...

Thanks for every other magnificent post. The place else
may just anyone get that type of information in such a perfect method of writing?
I have a presentation next week, and I'm at the look for such info.
Take a look at my web page ; Ripped Muscle X