Ce ati dori sa imi transmiteti?

miercuri, 8 aprilie 2015

Recenzie "Girl Online" de Zoe Sugg
Synopsis (Goodreads): 
I had no idea GirlOnline would take off the way it has - I can't believe I now have 5432 followers, thanks so much! - and the thought of opening up to you all about this is terrifying, but here goes...

Penny has a secret.

Under the alias GirlOnline, she blogs about school dramas, boys, her mad, whirlwind family - and the panic attacks she's suffered from lately. When things go from bad to worse, her family whisks her away to New York, where she meets the gorgeous, guitar-strumming Noah. Suddenly Penny is falling in love - and capturing every moment of it on her blog.

But Noah has a secret too. One that threatens to ruin Penny's cover - and her closest friendship - forever. 

Părerea mea:
O urmăresc pe Zoe de ceva timp și a fost o surpriză pentru mine când am aflat că a scris o carte. Chiar dacă nu aveam foarte mari așteptări în ceea ce privește calitatea acestui roman am decis să îl citesc imediat ce am avut ocazia. Tot în acea perioadă existau diverse discuții despre faptul că Zoe nu ar fi adevăratul autor al cărții și că doar ideea îi aparține. Nu pot să spun care este adevărul, nu acesta este scopul meu aici, dar o să îmi exprim părerea cât se poate de obiectiv, fără a mă lega în niciun fel de autor (cum fac de obicei de altfel).

Avem una bucată fată simplă pe nume Penny, cu foarte puțină încredere în sine, ce nutrește o pasiune pentru unul din colegii ei. Într-o zi, aceasta se decide să își creeze un blog unde va scrie tot ceea ce se întâmplă în viața ei, inclusiv atacurile de panică de care suferă. Încetul cu încetul, sinceritatea ei atrage cititori care se regăsesc în rândurile ei și devine cunoscută pe internet. Trebuie să menționez că nimeni nu-i cunoaște identitatea, de aceea scrie fără reținere, cu excepția prietenului ei cel mai bun, singurul care are habar de activitatea ei blogosferică. Nimic nou sub soare până acum.

În plus, familia ei se ocupă cu organizarea nunților și odată cu oferta unei nunți în New York apare la orizont oportunitatea perfectă de a-l întâlni pe Prince Charming în chipul unui artist arătos care o cucerește imediat. Dar lucrurile nu sunt niciodată atât de simple pe cât ne-am dori. Prințul are niște secrete și Penny ajunge în mijlocul unui scandal, exact lucru de care se temea cel mai tare. 

Stilul în care este scrisă carte este mediocru, pe alocuri apar reflectări pe diverse teme care mi s-au părut de umplutură și nu chiar necesare. Mi-a plăcut însă ideea unui blog, mai puțin faptul că trebuie să se ascundă în spatele unei măști. La început fata este destul de naivă, prostuță chiar, dar evoluează pe parcurs (ceea ce este bine). Relația cu prietenul cel mai bun a fost tipică, nu m-a impresionat prea mult, dar nici nu mi-a displăcut. Să nu vorbesc de părinții ei care erau cei mai înțelegători din lume și îi dădeau voie să facă absolut orice (inclusiv să fugă în lume cu un tip mai mare ca ea).

Romanul are destule pagini (352), dar nu se întâmplă foarte multe, subiectul este simplu și tras de păr cât se poate. Cum spuneam, sunt introduse foarte multe chestii de umplutură, aspect ce a afectat nota pe care i-am dat-o. Din păcate, nu pot spune că o recomand. Puteți citi alte cărți mult mai bune în schimb. :)           

Rating:
Ok book, but it left me wanting more.

Despre Zoe Sugg:
Zoe Elizabeth Sugg is an English fashion and beauty guru and internet personality. She is best known by her fans and viewers on YouTube as Zoella. She has a secondary channel, MoreZoella, which is primarily for her vlogs. She has collaborated with a myriad of other Youtubers as well as appeared in numerous magazines and won a Teen Choice Award.