Ce ati dori sa imi transmiteti?

vineri, 8 iunie 2012

Leapsa intarziata de la Myuuki

   Vreau sa-i multumesc frumos lui Myuuki pentru aceasta leapsa. Am completat-o de ceva timp pe hartie, dar abia acum am reusit sa o transcriu. Este minunata. Mi-a fost greu sa aleg cartea preferata, deoarece am citit destule carti care mi-au ramas in suflet si de care imi amintesc cand si cand. Uitati ce am ales:



1.Luati prima carte pe care o gasiti la indemana si transcrieti primul paragraf.
"Frigul muscator din urma cu o saptamana se sfarsise, soarele stralucea cu putere cand Clary strabatu grabita curtea prafuita din fata casei lui Luke, cu gluga jachetei pe cap, ca sa-i tina parul sa nu i-l sufle vantul pe fata. S-o fi incalzit ea vremea, dar vantul dinspre East River putea fi inca taios. Aducea cu el si un slab iz de chimicale, amestecat cu mirosul din Brooklyn, de asfalt, de benzina si de zahar ars de la fabrica abandonata de la coltul strazii." (Cassandra Clare - Orasul de cenusa vol. 3)

2.Srieti primul paragraf din cartea preferata.
"Luminile palide ale ecranului si ale unei lampite cadeau peste mainile albe, aproape perfecte, de pe tastatura unui laptop." (Jorge Molist - Intoarcerea catarilor)

3.Scrieti un citat dintr-o carte care v-a dat de gandit.
"Fetita  a fost prima care a auzit bataile puternice in usa. Camera ei se afla cel mai aproape de intrarea in apartament. La inceput, ametita de somn, a crezut ca e tatal ei, care urcase in ascunzatoarea din pivnita. Isi uitase probabil cheile si isi pierduse rabdarea din cauza ca nimeni nu auzise prima lui ciocanitura timida. Dar apoi se auzira vocile, puternice si brutale in tacerea noptii. Nici vorba sa fie tatal ei." (Tatiana de Rosnay - Se numea Sarah)  

4.Transcrieti primul paragraf din cartea care v-a marcat copilaria.
"In vechea cetate a Londrei, intr-o zi oarecare de toamna din cel de-al doilea sfert al secolului al saisprezecelea, un copil pe care nimeni nu-l dorea, se nascu intr-o familie saraca, ce avea numele de Canty. In aceeasi zi, un alt copil englez se nastea intr-o bogata familie cu numele de Tudor, care, il dorea, insa. Toata Anglia il dorea, de asemenea.  Anglia il asteptase atata vreme, il sperase, atata timp rugase pe Dumnezeu sa i-l daruiasca, incat, acum cand sosise, poporul era aproape nebun de bucurie.  Oameni care abia se cunoscusera, se aruncau unii in bratele altora, se sarutau si chiuiau de bucurie. Toata lumea era in sarbatoare: mari si mici, bogati si saraci, sarbatoreau, dansau, cantau, se induioseau, si acestea, de zile si nopti intregi. Ziua, Londra era feerica la vedere cu drapelele ei sclipitoare, falfaind la toate balcoanele si pe varful caselor; iar in plus, cu minunatele sale cortegii." (Mark Twain - Print si cersetor)

5.Transcrieti primele 10 cuvinte dintr-o carte pe care o aveti in biblioteca, dar nu va place.
"La 2 februarie 1973, goeleta Pilgrim se gasea la 40 grade si 57 ' latitudine spre sud..." (Jules Verne - Capitan la 15 ani)
6.Luati o carte care va este mai aproape (sa nu fie aceeasi ca la punctul unu) deschideti-o la nimereala si transcrieti primele 10 cuvinte de pe pagina.
"Sunt elev in ultimul an la Liceul "Cesar Chevez"..." (Neil Gaiman - Little Brother)

7.Scrieti ultimele 5 cuvinte dintr-o carte pe care o aveti in biblioteca, dar inca nu ati citit-o.
 "...pariez doar pe ce sunt sigur." (Leila Meacham - Trandafiri)

8.Transcrieti prima fraza dintr-o carte cu vampiri, la alegere. (daca aveti)

"Cand m-am intors acasa de la munca, am gasit biletul in usa." (Charlaine Harris - Moarta pentru toti)   

O daruiesc mai departe celor care nu au completat-o inca si lui Muneca Chucky in special.
Va pup.

3 fantasies:

Muneca Chucky spunea...

uite cum ma faci tu sa citesc in loc sa invat:">

Diana Gavrila spunea...

@Muneca Chucky: Nu ai fi vazut daca nu intrai pe blog, asa ca... :P
Poti sa o faci cand poti si vrei. Eu doar m-am gandit la tine. Spor la examene in continuare!

Muneca Chucky spunea...

stii era imposibil sa nu citesc ce scrii tu:*...o sa o fac astazi cred mai pe seara>:D<....multumesc mult si succes si tie sa le iei pe toate:*