Ce ati dori sa imi transmiteti?

miercuri, 19 martie 2014

Proba 8. Vacanța visurilor mele!


Care este lucrul care vă face cel mai fericit?  Una dintre pasiunile mele care are un asemenea efect asupra mea este călătoria și profit de fiecare ocazie care mi se oferă să pornesc într-o nouă aventură, cu speranța unor noi amintiri pe care să le povestesc copiilor și nepoților. Pare romantic? Poate, dar este cât se poate de adevărat! Fie că este vorba de o vacanță la munte, urcând culmi cu țintă spre cer, cu rucsacul în spate, fie de o vacanță la mare, bucurându-mă de soare, nisip și volei pe plajă, răspunsul meu este același: Să pornim LA DRUM! 
 
Nimic nu este mai frumos decât să călătorești cu o hartă în mână, cu părul în bătaia vântului și orizontul ca destinație. Este minunat să te simți liber, ca și cum ai aparține întregului univers, hrănindu-te cu vise, speranțe și frumusețile care te înconjoară. Nu contează dacă alegi o destinație internă sau o destinație externă, atâta timp cât îți dăruiește cele mai dulci sentimente, cele mai calde experiențe, cele mai fantastice fotografii.   

Totuși, de foarte mult timp visez la o vacanță în Europa, să explorez orașe istorice, să vizitez locurile de naștere ale scriitorilor mei preferați, să gust mâncărurile atât de lăudate, să ascult muzica artiștilor cunoscuți în aceste țări îndepărtate. Vreau să încerc totul, să gust totul, să simt totul. Atât înseamnă pentru a mine a călători. 

În timp ce căutam pe CND Turism am descoperit destinațiile turistice care m-ar face cea mai fericită. Circuitul Paris-Londra este fantastic. Aș porni din București, cu primul meu zbor cu avionul. Nu știu dacă o să-mi fie frică, ținând cont de spaima mea pentru înălțimi, dar nu vreau să pierd nimic. Prima oprire ar fi la Paris, orașul iubirii, despre care o prietenă bună mi-a povestit atât de multe și mi-a dovedit prin cuvinte mari că merită să zăbovesc, măcar pentru câteva momente pe acest tărâm fermecat. Așa voi face, voi păși pe Champs-Élysées, voi urca cu liftul până în vârful Turnului Eiffel, inspirând adânc aerul și făcând fotografii până la refuz. Nici nu se poate altfel. 

Nu voi pierde niciun moment și voi folosi cele patru zile pe care mi le oferă sejurul să văd cât mai multe monumente istorice, galerii de artă și Palatul Versailles și grădinile sale celebre. Pentru că prețul călătoriei este foarte accesibil cred că voi cumpăra vederi și câte un cadou pentru apropiați, mai ales pentru mama care iubește enorm acest oraș. Cine știe, poate mă va însoți și se va bucura și ea împreună cu mine de aceste minunății. Într-una din zile voi merge și cu feribotul pe Canalul Mânecii, plimbare care va fi foarte plăcută în cazul în care va fi o zi însorită. Pot deja să îmi imaginez cât de frumos o să fie...          

Ce urmează este cea mai bună parte a vacanței! Londra, orașul meu de suflet. Voi fi foarte entuziasmată, cu siguranță nu mă voi putea atinge de mâncare pe tot parcursul drumului, dar odată ajunsă la locul de cazare voi lua masa la fereastră sau chiar în aer liber, într-o atmosferă fermecătoare, sorbind un ceai și conversând despre meniu cu un șarmant chelner care vorbește o engleză impecabilă.  

Lucrurile nu se opresc aici. Madame Tussaud's – muzeul figurilor de ceară, este o destinație obligatoriu înclusă în itinerariu meu, precum și Palatul Buckingham, British Museum sau Turnul Londrei despre care am citit foarte multe povești misterioase. Voi fi ca un burete, gata să absoarbă cât mai multe informații, iar în fiecare seară voi nota minuțios într-un carnețel tot ce am aflat despre locurile pe care le-am văzut, precum și impresiile mele. Această experiență îmi va fi extrem de folositoare pentru viitoarele articole și povești, împrumutând aerul autentic și adăugând credibilitate firului narativ. 

Ultimul oraș pe care îl voi vizita este Bruxelles, cu tot ceea ce are de oferit. Abia aștept să văd Madona lui Michelangelo din Biserica Notre-Dame și Palatul Regal, apoi să mă bucur de turul panoramic prin capitala Belgiei. Cu toate că nu cunosc prea multe despre acest oraș, sunt sigură că mă va încânta și voi avea noi lucruri de descoperit. 

Când mă voi întoarce în România voi fi bogată. Cultural și spiritual. Voi simți satisfacția de a-mi îndeplini acest vis și voi construi altele care într-un viitor apropiat să îmi dăruiască o nouă lecție de viață, o experiență unică, superbă și de neînlocuit.



Articol înscris în cadrul competiţiei Spring SuperBlog 2014.

Sursă fotografii: Pinterest.com

2 fantasies:

Natural spunea...

N-ai gusturi rele :) Spor calator!

Diana Gavrila spunea...

Mersi, Daniel. Așa să fie! ;)