Ce ati dori sa imi transmiteti?

sâmbătă, 10 mai 2014

Aducerea icoanei Maicii Domnului Pantanassa în Șinca Nouă

10 mai 2014
Am avut parte astăzi de o zi minunată la Mănăstirea de la Șinca Nouă (județul Brașov) unde a fost adusă o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea athonită Vatoped de pe Muntele Athos. Despre această icoană se spune că este izbăvitoare de cancer, lucru mărturisit chiar de familia donatoare. Din câte am înțeles, soțul a promis că va aduce în România această icoană dacă soția sa se va vindeca, după ce fusese anterior diagnosticată cu cancer mamar, lucru care după cum puteți vedea s-a întâmplat. 

Evenimentul religios a început la ora 10, pornindu-se alături de icoana sfântă de la biserica din comună până la capătul satului și înapoi, unde s-a ținut apoi o slujbă frumoasă. Au fost prezenți astfel mai mulți membrii ai clerului bisericesc, care nu au ezitat să ia cuvântul, să ne povestească despre dragostea lor pentru Fecioara Maria, mama lui Iisus Hristos și să ne îndemne să le urmăm exemplul. De acolo am plecat cu toții spre Mănăstirea Șinca Nouă, locul unde va rămâne de acum încolo icoana. Drumul a fost lung, dar a fost o experiență plăcută și care a meritat. 

La întoarcere ne-am adunat din nou, de data aceasta la centrul cultural al comunei, unde am servit masa și ne-am bucurat de programul artistic realizat de niște tineri foarte talentați. Locuitorii mi s-au părut a fi niște oameni calzi și primitori, foarte deschiși, alături de care ne-am simțit excepțional. Mi-ar fi plăcut să fi fost mai mulți dintre voi acolo, să luați parte la acest moment special, în care legătura dintre Dumnezeu și credincioși este mai apropiată ca niciodată.   

Mai jos puteți vedea câteva poze pe care le-am făcut cu această ocazie și un mic filmuleț al întregii zile. 



 În drum spre biserică.
 În biserică.
 La mănăstire.
 Programul artistic. 
 În drum spre casă, la întoarcere.

Zărnești. Home, sweet home. 

                                                                      Diana