Ce ati dori sa imi transmiteti?

miercuri, 2 aprilie 2014

Proba 16: Un vis mai special

Am coborât din mijlocul de transport, încercând să evit mulțimea nerăbdătoare care se înghesuia să urce. M-am oprit pentru câteva secunde și apoi mi-am reluat drumul cu capul în pământ, încercând să nu ies în evidență și să ajung la destinație, urmând întocmai îndrumările prietenei mele. Am găsit ușor casa dărăpănată de care îmi vorbise, unde știam că le voi găsi pe cele trei femei ghicitoare.


Am bătut de trei ori în ușa de lemn și am așteptat până când cineva a deschis. Sau mai bine zis s-a deschis singură pentru că nu am zărit pe nimeni, iar înăuntru era o liniște de mormânt. Cu inima bătând nebunește am împins ușa și am intrat în holul întunecat care se continua cu o nouă ușă, de data aceasta de culoare roșie.

 - Bună ziua... am șoptit, pentru a nu deranja. Este cineva acasă?
Nu am primit niciun răspuns, pentru ca mai apoi ușa să fie trântită în urma mea cu zgomot.
 - Ai întârziat, mi-a spus o voce din spatele meu.
 - Îmi cer scuze, dar...
 - Nu contează. Intră. Eu și fetele mele te așteptam.
Fără să mai adaug nimic am deschis ușa roșie și am pășit încet înăuntru. Camera era trandafirie, cu o singură lumină venind de la globul de sticlă ce se afla pe o masă rotundă, la fel de roșie.
 - Ia loc.
Abia acum am reușit să îi disting trăsăturile celei care se avea să îmi ghicească. Avea părul negru ca de tăciune, un zâmbet primitor și cald și doi ochi căprui, strălucitori. Mi se părea extrem de cunoscută, apoi mi-am dat seama de ce. Înaintea mea se afla Dana, colega mea de la SuperBlog.
 - Ascultă cu atenție ceea ce-ți vom spune și nu spune nimănui că ai fost aici. În regulă?
 - Desigur.
Privirea ei era ațintită asupra globului, încercând parcă să deslușească ceva înăuntru.
 - Să începem. Lucrurile stau foarte bine pentru tine în această perioadă. Când vine vorba de colaborări sau competiții, ești persoana ideală pentru a deveni partener, trebuie doar să ai încredere în propriile forțe. Nu-ți fie teamă. Îți vei descoperi calități de lider care îți vor fi de ajutor în relațiile profesionale și nu numai. Ține minte: cheia este la tine. Acum du-te. Sora mea te așteaptă.   

Cea de-a doua cameră era pământie și la fel de întunecoasă, iar în aer plutea un miros puternic, aromat, de ceai. De data aceasta înaintea mea se afla o tânără cu o fustă neagră, ce turna ceai într-o ceașcă aflată pe masă. Când m-am apropiat am observat că era foarte subțirică și drăguță, iar pe nas purta o pereche chic de ochelari. Era nimeni alta decât Raluca, noul nostru blogger partener. La îndemnul ei am sorbit ceaiul pe care mi-l pregătise, cu atenție însă pentru a nu mă arde de fierbinte ce era.

 - Dacă ai terminat, adu-o la mine. Așa... Văd schimbări bruște în viața ta.  Niște probleme de sănătate se anunță curând, în legătură cu stomacul. Te sfătuiesc să ai grijă de alimentație.

I-am mulțumit și mi-am continuat drumul spre ultima cameră. Aceasta se deosebea de celelalte prin strălucire, fiind aurie. Această femeie avea părul în valuri blonde și ochii de un albastru profund. Nu aveam niciun dubiu că persoana din fața mea era Sorana. Nu a durat decât câteva secunde până a început și ea să-mi vorbească.  

 - Apropie-te, am nevoie de palma ta pentru a-ți citi viitorul. Lucruri mari te așteaptă înainte. Un partener media îți va deschide calea spre succes și vei avea parte de multe beneficii, iar următoarea investiție va merita riscul și efortul, așa că nu ezita. 


Mi-a zâmbit apoi și m-a condus afară, fără nici un alt cuvânt în plus, iar eu m-am trezit în propriul pat, la auzul alarmei. Tocmai avusesem cel mai ciudat vis!        


Articol înscris în cadrul competiţiei Spring SuperBlog 2014.

3 fantasies:

Anonim spunea...

Un pahar de vin rosu nu mi-ai fi pus si mie in fata...Ceai, ai? :D :*

aditza spunea...

Sa merg si eu la ghicitoare?

Anonim spunea...

Draga mea, imi aduc aminte de discursul tau de la gala de la Straja. Mi-ai aratat atunci o fata pe care nu o ghicisem in cele 8 ore de drum:dezinvolta, mascand perfect emotiile, daca le-ai avut. Te felicit ca ai reusit sa duci la bun sfarsit o noua competitie. Iar de ghicit, ce sa iti ghicesc? Mai nimic, pentru ca stiu sigur: vei fi un bun partener de drum pentru cei din jur, catre orice ai porni!