Ce ati dori sa imi transmiteti?

vineri, 5 octombrie 2012

Recenzie "The Cinderella Pact" - Sarah Strohmeyer

   Synopsis:
   Nola Devlin lucrează pentru o revista celebră Sass! de 4 ani, dar îşi doreşte ceva mai mult de atât. Când află despre noua rubrică, în care poate lua contact cu cititoarele pentru a le da sfaturi şi are libertate mult mai mare de exprimare, realizează că i se potriveşte de minune. Dar cum nimic nu este uşor, şefa ei Lori o ironizează datorită greutăţii sale şi nu îi acordă nicio şansă. Împinsă de eşec şi dezamăgire, Nola îşi crează o identitate secretă sub numele de Belinda Apple, o aşa zisă celebritate de origine britanică din lumea jurnalismului, frumoasă şi cu un corp de top model. Dacă la început singura ei motivaţie a fost să îi dea o lecţie şefei sale, lucrurile se complică şi nu mai poate da înapoi.
   Nimeni nu bănuieşte nimic, nici chiar cele două prietene ale sale Nancy şi Deb alături de care creează Pactul Cenuşăreselor, un program de slabit în 6 luni după "modelul" oferit de Belinda. Ca orice poveste a Cenuşăresei iubirea este implicată, precum şi un final pe măsură.
   Părerea mea:
   Pactul Cenuşăreselor este o carte deosebită, amuzantă, despre prietenia strânsă a trei femei care doresc cu ardoare să aibă o viaţă împlinită. În afară de faptul că se cunosc de foarte mult timp, împărtăşesc şi "greutatea" care este o piedică pentru a reuşi ceea ce şi-au propus. Ambiţia însă le ajută să îşi depăşească condiţia şi să slăbească în timp record. Nola Devlin este o inspiraţie pentru toate persoanele, atât femei cât şi bărbaţi, prin gândirea ei profundă şi imaginaţia extraordinară, iar acest lucru îi oferă în final prin personajul Belinda încrederea de care are mare nevoie.
   La început am crezut că este povestea clasică a fetei grăsuţe care slăbeşte pentru a fi acceptată de cei din jur şi pentru a-şi cuceri prinţul, dar am fost plăcut surprinsă de modul în care a fost "compusă" cartea. Mi-a plăcut faptul că dragostea dintre Nola şi Dave (prinţul) nu este spontană din momentul în care o vede slabă şi transformată în Cenuşăreasă, ci treptat cei doi se apropie şi descoperă că au foarte multe în comun. Nancy şi Deb sunt prietenele perfecte, mereu aproape de Nola pentru sprijin şi încurajare. Este destul de dificil să nu le invidiezi puţin pentru asta.
   Limbajul este atractiv, nici prea simplu, nici prea complicat. Am citit cartea în engleză, dar nu am găsit nicio piedică. Personajele sunt bine portretizate, chiar ai impresia că sunt reale şi că până la sfârşit ajungi să le cunoşti din ce în ce mai mult.
   Cartea a fost transformată şi în film, se numeşte "Lying to be perfect". Este bunicel, cu actori drăguţi, dar cu mici schimbări bineînţeles. Îl puteţi încerca, nu cred că o să fiţi dezamăgiţi.

   Nota: 4/5 

1 fantasies:

rosia_lady spunea...

wow frumoasa carte, am vazut filmul , dar nu am stiut ca este si carte.