Ce ati dori sa imi transmiteti?

vineri, 20 aprilie 2012

Recenzie "Craniul de cristal" - Manda Scott

    Synopsis:
   O poveste superba ce leaga intr-o maniera mistica trecutul de prezent, iar lucrul care le insufleteste este acest craniu de cristal, un obiect de o frumusete nemaipomenita si de o nuanta superba de albastru. 


   Stella, o speoloaga talentata de la Cambridge, primeste in dar de la sotul sau Kit ca dar de nunta o expeditie intr-o pestera pustie, dar foarte speciala, pe unde nu mai calcase picior de om de sute de ani. Acestia pornesc in cautarea craniului de cristal ascuns cu peste 400 de ani in urma de ultimul sau posesor, Cedric Owen, un celebru doctor. 


   Calauziti de jurnalele lui Cedric ajung in locul numit centrul pamantului, in interiorul pesterei, si gasesc relicva pe fundul unui lac subteran. Din nefericire sunt urmariti si cei doi se despart pentru a scapa, iar prin urmare  Kit este aruncat in cascada din apropierea pesterii. Printr-un noroc chior echipa de salvare chemata de sotia sa ii dau de urma si il salveaza, ramanand insa cu rani serioase si cu imposibilitatea de a mai merge vreodata normal. 


   Craniul are proprietati fermecate si ii transmite viitorul prin intermediul unor stari de spirit posesorului sau, acum tanara Stella. Misiunea ei este sa aiba grija ca acesta sa nu cada pe maini nepotrivite. 


   Mai multe evenimente nefericite au loc si alti oameni devin victime din cauza tentatiei pe care o are craniul, dar persoana care se lasa condusa de lacomie si cruzime este inca in umbra, nedescoperita. 


   Porneste si tu impreuna cu tanarul cuplu in descoperirea trecutului si a misterelor ce inconjoara minunatul obiect din Anglia. Isi va indeplini Stella rolul pe care il are si va salva omenirea de la pieire, stiind ca acesta poate apara pamantul de sfarsitul lumii? Sau dusmanul care ravneste la putere va prelua controlul? 


    Parerea mea:  
   Cu toate ca nu este o carte lunga mi-a facut deosebita placere sa o citesc, sa invat putina istorie si sa iau parte la niste evenimente memorabile. 
   
   Personaje: Stella este o femeie puternica, foarte curajoasa si in acelasi timp norocoasa. Spun norocoasa pentru ca ea este persoana predestinata sa intre in posesia craniului (care se pare ca a fost creat dupa infatisarea ei) si are alaturi de ea barbatul perfect, pe Kit. 

   Autor: Scriitoarea a facut o munca minunata prin studiile despre trecut (secolul XVI) si prin felul in care a imbinat prezentul si trecutul la un loc. Am mai intalnit acest lucru in cartea "Se numea Sarah", o poveste care m-a impresionat mult. 


   "Craniul de cristal" mi-a oferit o scurta, dar aspra, dureroasa experienta de viata, in care descoperi ca pana si cele mai dragi persoane iti pot face rau. Iti dai seama in acel moment ca nu le-ai cunoscur niciodata cu adevarat si acest lucru te face sa suferi. Exista, prin opozitie, iubirea - care iti va fi alaturi in cele mai intunecate clipe, chiar si cu capacitatea de a se sacrifica. 


   Un bun exemplu al acestei iubiri sincere din trecut este Cedric Owen, iar in prezent scumpul Kit O'Conner, un profesor tanar si sufletist. 


   V-o recomand cu caldura pentru ca este o lectura interesanta. O puteti gasi in colectia de romane Reader's Digest.


    Nota mea:  5/5     

1 fantasies:

Only Books spunea...

Mi se pare a fi interesanta. Are un subiect inedit si captivant:-?.

Dee.