Ce ati dori sa imi transmiteti?

marți, 20 martie 2012

Recenzie "Captiva" (2) - L. J. Smith

    Synopsis:
   Precum stiam din sfarsitul primului volum, Cassie este santajata de diabolica Faye pentru a nu-i dezvalui Dianei sentimentele dintre aceasta si Adam. Craniul de cristal pe care l-a descoperit Adam cu ceva timp in urma detine o forta deosebit de puternica si de periculoasa, iar Faye din curiozitate si lacomie o elibereaza. Acest lucru joaca un mare rol in complicarea lucrurilor din grupul vrajitorilor si aparitia unor noi piedici si probleme.
  
   Cei 12 vrajitori isi petrec timpul ca si pana acum: vraji, ritualuri, aventuri, petreceri si noi incercari. Totusi noile crime misterioase (directorul liceului si colegul pe nume Jeffrey) pun semne de intrebare cercului si decurg la numeroase metode magice pentru a descoperi forta care le infaptuieste. 


   Favorurile pe care Cassie i le face lui Faye devin din ce mai solicitante, ajungand chiar sa-i ceara sa voteze contra Dianei in competitia dintre locul de conducator al cercului de vrajitori. Astfel reuseste sa castige si din impulsul de moment noua vraja il elibereaza pe John cel Negru, un temut vrajitor, care o ucide pe bunica lui Cassie, in incercarea de a gasi cartea cu vraji pe care familia ei o poseda. Inainte de a muri, aceasta reuseste sa-i povesteasca despre moartea bizara a parintilor celor din cerc si aranjarea nefireasca, apropiata, a datelor lor de nastere. 


   Adam si Cassie devin din ce in ce mai apropiati, chiar daca ei incearca sa evite acest lucru. Bunatatea si increderea nemarginita a Dianei ii face sa se simta vinovati si sa isi promita unul altuia ca nu vor mai ramane singuri. Va fi insa asta de ajuns? 


    Parerea mea:  
   Nu am fost foarte incantata de aceasta carte, ca sa fiu sincera. Cassie este supusa lui Faye intreg romanul si m-am plictisit ingrozitor. In plus, mi s-a parut ipocrita prin felul in care a dezamagit-o pe Diana, cu toata ca a facut un juramant. Nu este morala atitudinea ei si le ofera adolescentilor un model negativ. 

   Mi-a placut insa sa descopar o transformare a caracterului lui Cassie pe parcursul actiunii care era de-a dreptul plictisitoare la inceput. Totusi, a fost destul de tarziu, dupa ce foarte multe lucruri rele, irecuperabile, au avut loc. 


   Un lucru suparator a fost ca bunica lui Cassie devine brusc un personaj important, de parca autoarea ar fi asteptat ca ea sa moara pentru asta. Cred ca tinerii vrajitori ar fi avut multe de invatat de la ea si ar fi impiedicat anumite greseli facute de ei, plus ca ar fi condimentat si marit suspansul, deoarece in mare parte lipseste. 


   Personajul John cel Negru mi s-a parut interesant, plin de mister, singura prezenta diabolica din intreaga serie. Daca l-a inceput detaliile oferite de scriitoare erau doar orientative, putin cate putin ne-au conturat si au format un rival puternic. 


    Nota mea: 3/5       
    O puteti cumpara de AICI.

3 fantasies:

Anonim spunea...

aceea a fost si nota mea... nu e o carte asa de buna.

apropo, am aici un concurs si mi-ar face placere sa participi, daca vrei, bineinteles :)

http://vicky-onsummer.blogspot.com/2012/03/concurs-libris.html

Diana Gavrila spunea...

@ Crisa: Multumesc ca ai trecut pe la mine :-*. O sa incerc sa particip la concursul tau, deoarece mi se pare interesant. Sper din suflet ca am timp sa raspund la intrebare. Te-am pupat.

DORICE spunea...

Stii ca cica ar exista si volumele 4 si 5 la Cercul secret... Nu le-am vazut pe la noi. Oare de ce?