Ce ati dori sa imi transmiteti?

duminică, 27 septembrie 2015

Recenzie ”Orașul de cenușă" de Cassandra Clare (Instrumente Mortale #2)



Synopsis:
O nouă senzaţie în universul urban fantasy! 

Clary Fray nu-şi doreşte decât ca viaţa ei să revină la normal.
Dar ce înseamnă normal când eşti vânător de umbre, spintecător de demoni, mama ta se află într-o comă indusă prin magie, şi poţi vedea deodată vârcolaci, vampiri şi spirite ale naturii? Lui Clary i-ar plăcea să petreacă mai mult timp cu prietenul ei cel mai bun, Simon. Dar vânătorii de umbre nu-i dau pace – mai ales frumosul şi enervantul său frate recent regăsit, Jace. Iar singura ei şansă de a-şi ajuta mama este să-l urmărească pe sălbaticul vânător de umbre Valentine, care este probabil smintit, cu siguranţă malefic – să fie acesta chiar tatăl ei? Când şi cel de-al doilea Instrument Mortal este furat, înspăimântătoarea Inchizitoare îl suspectează pe Jace.

Dar este oare Jace gata să-și tradeze prietenii și să-și încalce principiile pentru a-și ajuta tatăl?

Părerea mea:
O nouă carte deosebită din această serie! Poate nu vă vine să credeți, dar mi-a plăcut chiar mai mult decât prima! Cum ne-a obișnuit, autoarea ne demonstrează încă o dată că știe care sunt elementele unei bune povești, deoarece avem parte de mister, suspans, umor și acțiune. Mi-ar fi plăcut mai mult dacă nu ar fi încercat să ne atragă în triunghiul amoros dintre Clary, Jace și Simon, care din punctul meu de vedere nu își avea rostul. Deși Simon mi se pare simpatic nu cred că se poate compara în ochii lui Clary cu Jace, pe care îl iubește chiar dacă știe că sunt frați și că relația dintre ei este imposibilă. Ideea că ar risca să își distrugă relația de prietenie pentru o relație amoroasă defectă mi se pare absurdă, o prostie.  

Pornind de la evenimentele din cartea precedentă, observăm că lucrurile se schimbă pentru fiecare din personajele noastre de suflet. Jace are parte de momente dificile acum că toată lumea știe că este fiul lui Valentine și îi afectează relația bună cu familia Lightwood, doar Isabelle și Alec nu îl abandonează și îi vor fi alături. Clary încearcă să găsească un antidot pentru starea mamei ei și nu se dă nicio secundă înapoi, chiar dacă își pune viața în pericol. Mi-ar fi plăcut să văd schimbări în caracterul ei, dar în continuare se avântă în aventuri periculoase din care nu este sigură că poate ieși.

Aflăm de asemenea lucruri noi despre acest univers și despre cele 3 Instrumente Mortale și m-am bucurat că nu m-am plictisit nicio secundă. Toți sunt preocupați să descopere planul lui Valentine care le amenință existența și liniștea. Clary reușește puțin câte puțin să se obișnuiască cu noua sa viață și nu știe în cine să aibă încredere, iar relația dintre ea și Jace se răcește din cauza noii situații.   

Vom interacționa cu personaje noi din lumea creată de Cassandra Clare, cum ar fi Inchizitoarea, o femeie severă care crede cu tărie în metodele sale extreme dacă prin acestea va ajunge la rezultatul dorit. Frații Tăcuți au din nou un rol important și un anume moment din carte m-a șocat într-o anumită măsură, nu vă spun de ce. :) 

Dintre personaje, de Magnus Bane m-am atașat cel mai mult. El este magicianul incredibil de puternic și misterios care îi fură inima lui Alec, aliatul perfect în lupta ce se lasă așteptată împotriva lui Valentine. Trebuie să-l menționez și pe Luke, prietenul mamei lui Clary, care este un om extraordinar și care îmi este de asemenea drag. Nu am uitat nici de cei trei copii Lightwood, prieteni bunii și de încredere ai lui Jace.


Nu cred că este o surpriză că vă recomand această serie, pentru că sunt convinsă că ne așteaptă lucruri minunate în continuare. 
Voi ați citit vreo carte ?



Nota mea: 
                          Great book! You need to read it.

Citate: 
„Asta sună grozav, doar tu, soția ta comatoasă, fiul tău șocat de bombe și fiica ta care te urăște de moarte. Ca să nu mai pomenim de faptul că cei doi copii ai tai s-ar putea să fie îndrăgostiți unul de altul. Da, asta sună a reuniune familială perfectă.”

„- Nu vreau să fiu bărbat, zise Jace. Vreau să fiu un adolescent zbuciumat care  nu-şi poate înfrunta proprii demoni lăuntrici şi, în loc de asta, atacă verbal pe toată lumea.
  - Ei bine, zise Luke, faci o treabă nemaipomenită. „

„O să ghicească lucrul pe care ți-l dorești cel mai mult pe lume și-o să ți-l dăruiască, însă cu un ac veninos în coada darului care-o să te facă să regreți că ți l-ai dorit vreodată.”


Despre Cassandra Clare: 
CASSANDRA CLARE s-a născut la Teheran, în Iran, din părinţi americani. O mare parte din copilărie şi-a petrecut-o călătorind; până să împlinească zece ani, a locuit în Anglia, Franţa şi Elveţia. Cum familia ei se muta frecvent, cărţile au fost prietenii ei cei mai buni – nu mergea nicăieri fără să aibă cu ea o carte. După încheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles şi New York, unde a lucrat la diverse reviste. În 2004, inspirată de peisajul urban al Manhattanului, locul ei favorit, a început să scrie Orasul Oaselor, acesta fiind romanul ei de debut. Pentru mai multe informatii, vizitaţi site-ul autoarei: www.cassandraclare.com.