Ce ati dori sa imi transmiteti?

joi, 23 octombrie 2014

Proba 8 - Să dispară microbii!

 Trăim într-o lume atât de mare, încât avem tendința să ignorăm lucrurile, ființele ce sunt mai mici decât noi. Par total lipsite de importanță când ne uităm în oglindă și ne vedem așa puternici, așa deștepți, așa.... (completează cu toate calitățile care îți trec prin minte). Cu majoritatea nici nu ni se împletesc destinele, cum se spune în romanele siropoase pe care orice femeie le-a citit la un moment dat, dar există unele care fac tot posibilul să ne calce pe nervi, să lăcrimăm, să ne suflăm nasul în batiste... cu alte cuvinte să ne îmbolnăvim. 
 Astfel, este necesar să le dăm atenție și să îi învățăm odată pentru totdeauna cine are ultimul cuvânt. Dacă nu v-ați prins despre cine este vorba, vă spun eu: incredibilii, inconfundabilii microbi. Doar când te gândești că o „chestie” atât de neînsemnată și imperceptibilă pentru ochiul omenesc este capabilă de asemenea daune, îți dai seama de ce am încercat dintotdeauna să îi distrugem sau cel puțin să îi ținem departe de noi. Când nu merge de vorbă bună, este timpul să aducem artileria grea.

 Omul, inventiv cum este, a căutat tot felul de soluții prin care să lupte împotriva microbilor, prin produse de igienă și curățenie care mai de care mai puternice. Totuși, chiar și spălatul eficient pe mâini nu este de ajuns dacă uscarea nu se realizează cum trebuie. Cum suntem mereu pe drum, grăbiți dintr-un loc în altul, alegem să ne ștergem mâini pe hainele noastre sau să folosim uscătoarele de mâini din comoditate. Niciuna dintre aceste variante nu este însă ideală, deoarece ajungem înapoi de unde am plecat: purtători de microbi. Cred că este de la sine înțeles că folosind pantalonii sau orice alt obiect de îmbrăcăminte ne „ ajută” doar să adunăm alți germeni, în timp ce uscătorul durează prea mult (până la 40 de secunde) pentru a fi benefic. 

 Și atunci te întrebi care este soluția? Este simplă de tot. Folosește prosopul de hârtie! Nu te așteptai la un asemenea răspuns? Ele reușesc să absoarbă apa într-un timp record și din fericire le putem lua cu noi peste tot fără prea mare efort. Le găsești sub diverse forme, dar oricare dintre ele este pregătit să își facă treaba pentru care au fost create. Fie că preferi prosoapele pliate ca mine sau hârtia igienică alege unele de calitate și pufoase pentru ca pielea ta să se simtă tratată regește. Nu-i așa că sună bine? Iar pentru cei mici, un suport drăguț i-ar convinge să se spele mai des pe mânuțe. Mamele știu cât de mult contează un asemenea lucru. 


  Producătorii de hârtie igienică precum Paper Plus și-au luat rolul foarte în serios și au avut grijă să le dea microbilor exact ceea ce merită: o viață tristă, de solitudine, departe de căldura trupurilor noastre. Dar asta nu este de ajuns. Pentru ca războiul să fie câștigat, avem nevoie de puțin ajutor din partea voastră, a tuturor. 

Nu uitați că cel mai important lucru este să vă spălați pe mâini cât mai des, în special înainte de masă și după folosirea toaletei. Și ca să vă stimulez v-am pregătit un clip amuzant potrivit temei noastre.   


- Articol înscris în cadrul concursului SuperBlog 2014 -