Ce ati dori sa imi transmiteti?

luni, 26 octombrie 2015

Concurs pentru tinerii scriitori - YoungArt te invită la Teatrart!



Iată o super provocare la care mi-ar fi plăcut să iau parte dacă m-aș fi încadrat în limita de vârstă. Dacă aveți între 14 și 18 ani și sunteți pasionat de scris vă invit să vă înscrieți la concurs.

Pentru mai multe detalii, găsiți AICI regulamentul jocului. :D

miercuri, 21 octombrie 2015

Recenzie „Orașul Sufletelor Pierdute” de Cassandra Clare (Instrumente Mortale #5)


Synopsis:
Întunericul amenință să îi înghită pe vânătorii de umbre.

Există vreun preț prea mare de plătit, chiar și pentru dragoste?

Când Jace și Clary se întâlnesc din nou, Clary este îngrozită să afle că magia demonului Lilith l-a legat pe iubitul său Jace de maleficul ei frate Sebastian. Jace se află acum în slujba răului. Conclavul este hotărât să îl distrugă pe Sebastian, dar nu există nicio modalitate de a face rău unuia fără a-l răni pe celălalt. În vreme ce Alec, Magnus, Simon și Isabelle negociază cu elfii luminii, cu demoni și cu nemiloasele Surori de Fier pentru a încerca să-l salveze pe Jace, Clary joacă și ea un joc periculos.

Eșecul ar însemna nu doar pierderea propriei vieți, ci și a sufletului lui Jace. Clary este dispusă să facă orice pentru Jace, dar poate să mai aibă încredere în el?


Sau este cu adevărat pierdut?

Părerea mea:
Dacă sunteți un cititor înrăit atunci înțelegeți motivul pentru care am așteptat atâta timp să continui seria. Urăsc să fiu întreruptă într-un moment de cumpănă și acest lucru se întâmplă des în seriile pe care am avut ocazia să le citesc. E ceva de înțeles, dar eu nu am răbdare să aștept următorul volum (1-2 ani până apare în țara de origine și apoi alți ani până să se traducă la noi). E prea mult pentru mine, de aceea practic un nou obicei: aștept să apară ultimul volum, al șaselea aici, și abia apoi mă apuc de citit. 

Pentru cei care ați citit volumul 4 știți că s-a terminat cu un cliffhanger, așa că am profitat de faptul ca aveam cartea și nu m-am oprit acolo. Hi hi hi... Jace este în continuare dispărut și Clary este deosebit de supărată când cei din Conclav hotărăsc că nu mai reprezintă o prioritate să îl găsească. Dar când a fost asta un impediment pentru Clary care face întotdeauna ce îi trece prin cap? Ea este capabilă și să facă un pact cu diavolul pentru a-l salva pe Jace (nu este nevoie de asta, dar pe aproape), ca mai apoi să descopere că iubitul său nu este nici pe departe prizonier cum se aștepta. 

Atunci când aceasta decide să plece în căutarea lui Jace îi cere ajutorului lui Simon și folosindu-se de două inele magice create de elfi pe care le „împrumută”de la Institut, ei reușesc să comunice fără ca Sebastian să își dea seama. În compania celor doi băieți, Clary începe să învețe mai multe despre fratele său și o parte din ea își dorește să poată trăi împreună ca o familie, însă experimentele lui Valentine l-au transformat într-o persoană foarte întunecată, care nu poate fi salvată. Sentimentele lui Jace pentru Clary nu par a fi atenuate, dar influența lui Sebastian se observă aproape în fiecare gest și cel mai ciudat era faptul că pare de acord cu planul pe care acesta îl pune la cale.

Legătura creată între Sebastian și Jace mi s-a părut o schimbare impresionantă, bine venită, care m-a făcut să mă întorc la părerea inițială despre serie. Nici măcar Clary nu înțelege în ce constă această legătură, dar cu siguranță noului Jace îi lipsește încăpățânarea, hotărârea și puterea de decizie de altădată. Mi-a plăcut acest Jace mai mult ca niciodată și de asemenea m-am trezit sperând la un happy-ending pentru Sebastian, deși asta ar însemna ori imposibilul - ca el să se schimbe, ori să învingă răul - care ar fi un dezastru. 

Simon îmi este din ce în ce mai simpatic pentru că se maturizează mult și faptul că ajută la transformarea lui Isabelle prin sentimentele pe care le au unul pentru altul. Aceasta devine mai sensibilă și mai umană, exact cum ar trebui să fie o adolescentă și uită pentru moment că pe umerii săi se află atâta presiune din partea lumii în care trăiește.
Alec și Magnus au din nou probleme, iar asta îi debusolează pe amândoi. Magnus rămâne în continuare preferatul meu și în acest volum aflăm mai multe despre trecutul lui și chiar și eu care nu am citit „Dispozitive infernale” am putut observa că se face referire la personajele din această serie. Cu siguranță acum vreau să o citesc...

De data asta nu am simțit nevoia să închid cartea, iar conflictele apărute m-au pus pe jar, m-au făcut să râd și să plâng fără prea mare greutate. Am avut dreptate când spuneam că volumul anterior a fost o premisă pentru evenimente mărețe pregătite de Cassandra Clare. Acum se insistă pe definirea personajelor și descoperim că sunt mai complexe decât ne așteptam, lucru care m-a bucurat mult. Ne dăm seama că există două fețe ale aceleiași monede și că din când în când nu te poți abține să îți placă de personajul negativ, indiferent cât de malefic este există ceva care te ia prin surprindere când te aștepți mai puțin.

Stilul de scris este cel obișnuit, ușor de parcurs, dar care are suficiente detalii pentru ca acțiunea să pară vie. Dialogurile mi s-au părut foarte inteligente și uneori extrem de amuzante, mult așteptate după depresia din cartea anterioară. 


Per final mi-a plăcut mult și o recomand celor care din anumite motive au abandonat seria (It gets better) și celor care sunt în căutarea unei serii cu aventuri.    
Nu uitați să îmi spuneți părerea voastră dacă ați citit cartea sau dacă ați fi interesați să o citiți.
Pupici! :*

Nota mea:
Great book! You need to read it.

Citate:
„ Ea începu să-i explice, dar nici nu ajunse la sfârșitul descrierii, când Simon o întrerupse, vorbind tare de data asta.
- Nu. În niciun caz.
- Simon, zise ea. E un plan foarte bun.
-(...) Planul ăsta?
-Da.
- Nu, zise el. Nu, nu e bun.
Clary se lăsă pe speteaza banchetei.
- Nu te încăpățâna să spui numai nu.
- Planul ăsta mă implică pe mine! Pot să spun "nu". Nu.
- Simon...
Simon bătu cu palma în locul de alături, de parcă ar fi stat cineva acolo.
- Dă-mi voie să te prezint bunului meu prieten NU.
- Poate cădem la o înțelegere, sugeră ea, luând o mușcătură din plăcintă.
- Nu.
- SIMON.
- "Nu" e un cuvânt magic, îi spuse el. Uite cum funcționează. Tu spui: "Simon, am un plan smintit, sinucigaș. Ți-ar plăcea să-l pun în aplicare?" Iar eu spun: "Ei bine, nu. ”

„ Clary se strecură lângă el în pat și luă o pernă în brațe.
 - Vampirul tău interior e diferit de ... vampirul exterior?
 - Absolut. El vrea să port tricouri scurte, cu buricul la vedere
, și o pălărie de fetru. Iar eu mă împotrivesc.
Clary zâmbi slab.
- Deci vampirul tău interior e Magnus? 

„ - Nu credeam că mă plăceai cine știe ce. Și nu credeam că o descriere în detaliu despre toate lucrurile pe care voiam să ți le fac, servită în fața unui public, ar fi fost potrivită ca să-ți schimbi părerea.
- Nu credeai că te plăceam pe tine? spuse ea și vocea i se ridică, neîncrezătoare. Jace, când nu te-a plăcut pe tine vreodată o fată?
El ridică din umeri.
- Fără îndoială, casele de nebuni din lume sunt pline cu femei nefericite care n-au izbutit să-mi vadă farmecul. ”

„ - Știi, chiar mi-a fost dor de tine.
- Vrei să spui că n-ai fost cu Sebastian la întâlniri romantice cât ai fost departe de mine?
- Am încercat, zise Jace, dar oricât de mult l-ai face să bea, tot nu se lasă. ”

„ Dacă nu pot urni Cerul, atunci voi ridica Iadul. ”


Despre Cassandra Clare:
CASSANDRA CLARE s-a născut la Teheran, în Iran, din părinţi americani. O mare parte din copilărie şi-a petrecut-o călătorind; până să împlinească zece ani, a locuit în Anglia, Franţa şi Elveţia. Cum familia ei se muta frecvent, cărţile au fost prietenii ei cei mai buni – nu mergea nicăieri fără să aibă cu ea o carte. După încheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles şi New York, unde a lucrat la diverse reviste. În 2004, inspirată de peisajul urban al Manhattanului, locul ei favorit, a început să scrie Orasul Oaselor, acesta fiind romanul ei de debut. Pentru mai multe informatii, vizitaţi site-ul autoarei: www.cassandraclare.com.

luni, 12 octombrie 2015

Recenzie „Orașul Îngerilor Căzuți” de Cassandra Clare (Instrumente Mortale #4)


Synopsis:
Războiul a luat sfârșit iar, Clary Fray revine la New York, încântată de planurile sale de viitor. Dar totul are un preț...Vânătorii de umbre fac pace cu locuitorii din Lumea de Jos. Clary se antrenează să devină vânător de umbre și să-și folosească puterea unică. Mama ei se căsătorește cu iubirea vieții sale. Și, mai important decât orice, Clary poate spune despre Jace ca este iubitul ei. Dar... Cineva ucide vânători de umbre, iscând tensiuni între vânătorii de umbre și locuitorii din Lumea de Jos, ceea ce ar putea duce la un al doilea sângeros război. Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, nu o poate ajuta -mama lui tocmai a aflat despre el că este vampir, iar Simon este nevoit să plece de acasă. Când Jace începe să se îndepărteze de Clary fără să-i explice acesteia de ce o face, tânăra se vede forțată să investigheze adâncurile unor mistere care, odată deslușite, îi revelează un coșmar cum nu se poate mai groaznic: ea însăși a pus în mișcare un lanț de evenimente în urma cărora i-ar putea pierde pe toți cei pe care-i iubește. Inclusiv pe Jace...

Părerea mea:

Pentru recenziile primelor 3 cărți din serie accesați link-urile următoare: 



Printre numeroasele planuri pentru vara asta m-am gândit că este timpul să termin și câteva dintre seriile începute cu ani în urmă, seriile care mi-au plăcut desigur. Instrumente mortale se numără printre acestea, așa că am început cu primele volume din moment ce nu-mi aminteam toate detaliile. Reluând seria mi-am dat seama că volumul al treilea ar fi putut fi un final bun, deoarece problemele cu care ne-am întâlnit și-au găsit rezolvarea și am avut parte de un deznodământ demn, mulțumitor pentru această poveste. Totuși, Cassandra Clare a avut alte planuri și ne-a permis încă o excursie în lumea minunată pe care a creat-o și din câte mi-am dat seama ulterior, această carte ne prezintă doar o parte din noile încercări pregătite pentru personajele pe care le adorăm. Era și normal, din moment ce Valentine, principalul nostru personaj negativ a ieșit din schemă. 

De data aceasta o nouă forță este pusă pe rele, încercând să distrugă cursul firesc al lucrurilor, dar din nefericire planurile sale sunt un mister pentru majoritatea cărții și spre nemulțumirea mea accentul se pune în special pe relația dintre Clary și Jace. Aceștia nu reușesc să se bucure de un început nou ca iubiți, deoarece Jace se confruntă cu fantomele trecutului său, iar Clary nu știe cum să îl ajute să treacă peste acestea. Nu spun că mă deranjează povestea lor de dragoste, ci mi s-a părut puțin plictisitoare pe alocuri și aveam impresia că se învârteau într-un cerc vicios al depresiei. Mi-a plăcut partea în care Clary începe să învețe să lupte, iar lecțiile oferite de Jace au fost destul de interesante.      

Între timp, avem personajele secundare care intră în lumina reflectoarelor și m-am bucurat să văd cum s-a schimbat viața lui Simon de când a devenit vampir, chiar dacă uneori pare mai dificilă. El este forțat să plece de acasă și se mută cu Kyle, noul membru misterios și plin de secrete al formației sale, iar printre altele primește o oferta de la Camille, regina clanului vampirilor.

Nu aveam cea mai bună părere despre Alec, dar a început să mă dezamăgească prin felul în care se comportă. Îmi doream să fie fericit alături de Magnus, care a rămas preferatul meu, însă părea pornit să găsească motive de ceartă. 

După cum am văzut în volumul anterior mama lui Clary și-a revenit și este fericită alături de Luke, ceea ce este exact ce speram pentru ei doi. Pe Luke l-am îndrăgit încă de la început și cred că merită să fie iubit. 

Per total a fost o lectură interesantă, dar mi-aș fi dorit să fie mai scurtă ca număr de pagini.  Ar fi putut foarte ușor să sară peste anumite scene... I-am dat în jur de 3.5 fluturași, dacă iau în considerare cât de mult mi-au plăcut celelalte volume ale seriei.


Dacă v-au plăcut primele 3 cărți din seria Instrumente Mortale eu vă recomand să îi dați o șansă. Presimt că autoarea ne pregătește un final pe măsură! 

Nota mea:
I liked it very much!


Despre Cassandra Clare:
CASSANDRA CLARE s-a născut la Teheran, în Iran, din părinţi americani. O mare parte din copilărie şi-a petrecut-o călătorind; până să împlinească zece ani, a locuit în Anglia, Franţa şi Elveţia. Cum familia ei se muta frecvent, cărţile au fost prietenii ei cei mai buni – nu mergea nicăieri fără să aibă cu ea o carte. După încheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles şi New York, unde a lucrat la diverse reviste. În 2004, inspirată de peisajul urban al Manhattanului, locul ei favorit, a început să scrie Orasul Oaselor, acesta fiind romanul ei de debut. Pentru mai multe informatii, vizitaţi site-ul autoarei: awww.cassandraclare.com.

duminică, 11 octombrie 2015

Wrap up Iulie, August & Septembrie 2015




Ce am citit vara aceasta:
Iulie:
- Păpușile de Cristina Nemerovschi
- Marea călătorie a lui Amy și Roger de Morgan Matson
- Slam - Din dragoste pentru Layken de Colleen Hoover (#1)
- Point of Retreat de Colleen Hoover (#2)
- This girl de Colleen Hoover (#3) 

- Îți amintești de mine? de Sophie Kinsella

August:
- Vampirul de pe Strada Sforii de Sergiu Someșan
- Apocalipsa după Ceaușescu de Sergiu Someșan


Septembrie:
- Carte de magie de Sergiu Someșan
- Urzeala Tronurilor de George R.R. Marti (#1)

- Magicienii de Lev Grossman (#1) - Am uitat să o menționez în clip
- Instrumente Mortale de Cassandra Clare - Orașul Oaselor (#1)
                                                                              - Orașul de Cenușă (#2)

                                                                              - Orașul de Sticlă (#3)
                                                                              - Orașul Îngerilor Căzuți (#4)                                                                              - Orașul Sufletelor Pierdute (#5)
- Georgina Kincaid de Richelle Mead - Tristeți de sucub (#1)
                                                                    - Nopți de sucub (#2)

                                                                    - Vise de sucub (#3)
                                                                    - Patimi de sucub (#4)
                                                                    - Taine de sucub (#5) 

                                                                    - Dezvăluiri de sucub (#6)


Voi ce ați mai citit?
                                                                                     Diana
                   

miercuri, 7 octombrie 2015

Interview with Lissa Bryan (Blog Tour)



1. Where did you come up with the titles?

The titles of all three novels come from The Lord of the Rings, which is the last movie my heroine, Carly, watches with her father before he dies of the pandemic virus sweeping around the world. In Tolkien’s saga, his characters are going on a long journey with a heavy burden —so are mine. In both stories, the characters are irrevocably changed by their experiences.
The title of the first novel, and of the series itself, comes from a line that Frodo says to Sam: "I'm glad you could be here with me, Sam. Here, at the end of all things." The second one comes from a line in The Fellowship of the Ring, about Sam and Frodo crossing the border into Mordor, into "the land of the Shadow," and the final title comes from something Sam says to Frodo in the Two Towers (in this case, the movie, but not the book). Sam says that sometimes you don’t want to know what happens to characters after the end of the story— how could everything turn out well, after they had endured so much? But Sam has faith the sun will be brighter in the end, after the shadows have gone.

2. Who designed the covers?

My publisher has the authors collaborate with artists to design their own covers, which is awesome, a freedom and control many publishers don’t offer. After I finished the editing process for The End of All Things, I was assigned an artist, but I still didn’t have a clue what I wanted. It was a difficult process for me because I’m more attuned to words than I am to images, and so trying to pick one that encapsulated the story was very difficult. I tried searching stock photo sites for post-apocalyptic images, and came away very discouraged. (Apparently, in a post-apocalyptic world, gun-toting girls will wear gasmasks with bikinis and miniskirts.) I couldn’t find anything I liked, but my publisher’s emails were getting more insistent on the subject. My book needed a cover before it could be finalized for production.
One evening, I was browsing through a friend’s vacation photos when I found it, the exact image I wanted for my cover, what I had been looking for all along, but had been unable to visually articulate. It was a picture her daughter had snapped while they were driving through a long tunnel. As soon as I saw it, I got excited. My artist,  Jada D’Lee (who has gone on to design quite a few awesome covers for other authors) was able to take the photo and re-work it into a gritty piece of modern art that perfectly conceptualized the mood I was going for. That’s why I decided to use it as the cover for the whole series in the compendium edition.
Jada also did the cover for the second volume, Land of the Shadow. What I liked about this was that the image shows the growth Carly has experienced so far. In the image, she’s taking the lead. The third cover was done by Jennifer McGuire, and shows Carly and Justin as partners, headed toward that sunlit place where the shadows have melted away.

3. Did you travel much for research?

I did do some traveling for these books, but mostly so I could explore abandoned locations to see how places would look after just a few years of neglect. I was surprised at how quickly things fell apart without regular maintenance and nature took over. I traveled to small, dying ghost towns, and then to Detroit so I could see how quickly boarded up and abandoned properties decay.
The locations I didn’t physically travel to, I scouted with Google Street View. I “walked” every step of Carly and Justin’s journey with them because I wanted to describe their surroundings accurately. I’m sort of pedantic that way— I want to know if my characters would really be walking uphill or downhill in a certain spot. Some locations I fictionalized, but in others, I’d actually search for vacation photos online so I could describe the color of the carpet in a location correctly.

luni, 5 octombrie 2015

Top 10 Most Useful Things in An Apocalypse by Lissa Bryan (BOOK TOUR)


So, the world has ended, or youve been given the doleful news its about to end. Lucky for you, Ive composed a shopping list to take along on your looting trips so you can be sure to grab the most useful stuff you can have during an apocalypse. These items are not only useful, theyll be the most valuable trade goods out there.
1)   Guns— even if you never need them for defense against zombies or home protection, you’re going to need them for hunting once the supply of cans of Spaghetti-Os is depleted. If you can’t get a gun, a crossbow or a powerful slingshot is another good choice. Don’t laugh at the slingshot: some of the modern models are as powerful as a .22 caliber handgun. And the best thing about crossbows and slingshots is you can make more ammo for them.

2)   Liquor— As Justin says, “It’s a pain-killer, a disinfectant, and a good time, all rolled into one.” It’s going to be one of the most valuable trade goods. I once told a paranoid acquaintance that if they were really worried about a societal collapse, they shouldn’t invest in gold. They should buy cases of Jack Daniels, Marlboros, and ammo.

3)   Medicines—Anti-diarrheal medication will be a life-saver, especially once people start getting exposed to non-purified water. Fever reducers such as aspirin will also be vital (become a wasteland doctor by learning to make it from willow bark!) Stronger pain killers would be great to have, but pharmacies tend to be the first places looted, so you’re probably not going to have much luck with that.

4)   Condoms—STDs and accidental pregnancy are still issues in the post-apocalypse world. Come prepared, as they say. Condoms can also keep your matches/kindling dry, keep dirt out of your weapons, and in a pinch, the unlubricated types can even be used to transport water. You can even put ‘em over your feet to keep them dry temporarily while crossing a stream. (Wet feet are very dangerous in a world where the smallest cut can lead to deadly infection.)

5)   Tampons— Women will need these, obviously, but you can also use them for bandaging wounds, filtering water, and starting fires.

6)   Weight loss powder/protein shakes— Your diet probably isn’t going to be consisting of recommended daily servings from all the food groups, so if you can supplement with diet shakes or muscle-building powders, it will probably help keep your body replenished with vitamins and nutrients you’re missing. And some Flinstones Chewables probably wouldn’t go amiss.

7)   Duct tape— An all-purpose repair kit in handy roll form. Or make a prom dress. Whatever the situation may call for.

8)   Bleach/iodine/water purifier— Once society crumbles, there goes our safe, clean water, too. We’re so used to being able to get potable water at the touch of a tap, we don’t even think about it, but clean water is going to be one of the most precious resources you can have, and you’re going to need a lot of it. You’ll have to get used to chemically purifying, filtering, distilling, or boiling every drop you drink.

9)   Sunscreen—Zombieland wasn’t joking. Who’s going to treat you for skin cancer? Wear sunscreen, cover up, and stay safe. Take care of yourself as best you can and prevent ailments before they start.


10)Salt— Another thing that so ubiquitous we don’t think about it. Modern food has tons of salt in it, but once the manufactured stuff goes, we’re going to need to find new sources of salt, not only for our dietary needs, but for preserving food.

duminică, 4 octombrie 2015

The End of All Things Series by Lissa Bryan - Book Tour

The End of All Things Series by Lissa Bryan
Giveaway

The End of All Things by Lissa Bryan
(Book 1)
Category: Dystopian
Publication Date: January 24, 2013
Available From:TWCS * B&N * iTunes * Amazon * Kobo
Summary
After a terrible virus ravages the planet, Carly Daniels, one of the few survivors, hides in her apartment in Juneau trying to survive the best she can with only occasional forays to gather food. With her is Sam, a wolf puppy she found starving on the streets. He becomes her companion and a reason to continue when giving up sometimes seems like the more attractive option. Still dazed with shock and grief, she hopes for the world to go back to normal soon.
She is discovered by Justin, an ex-soldier who is intent on making his way to Florida before the winter sets in. Justin coaxes her out of her hiding place and convinces her to join him on his journey, because a warmer climate will be their best chance  against the extremes of Mother Nature.
Together, they begin a perilous journey through a nation laid to waste by the disaster. Challenges abound along the way. The weather, injury, and shortage of supplies all help to slow them down. In time, they discover that they aren’t the only survivors. Some are friendly but some have had their minds destroyed by the high fever. Then there are those who simply take what they want, leaving Carly and Justin with no choice but to defend what is theirs.
But their journey is not without joy and love. Together, they face every struggle, including an unplanned pregnancy. Despite the perils of bringing a child into a world of chaos, their baby is a new beginning for themselves and a symbol of hope for the other survivors they find along the way.
This is the story of their journey to find a place to begin a new life, and a home in each other.
....................
Tales from the End by Lissa Bryan
(4 Short Stories / Companion Pieces)
Category: Dystopian
Publication Date: February 4, 2014
Available From:TWCS * B&N * iTunes * Amazon * Kobo
Summary
From the author of The End of All Things comes a collection of short stories about the Infection that swept around the globe, decimating the population, and leaving behind a small number of survivors, unprepared to deal with the brutal new world which had replaced the one they'd known.
The Horsemen
L.A.'s mayor has declared quarantine to try to halt the spread of the Infection. Pearl sets off across the city to buy supplies, but already the world is changing. Something strange is in the air. The Horsemen are coming ...
Veronica
When Veronica's mother doesn't come home from work and no one answers the phone when she calls for help, a nine-year-old girl is thrown into the chaos of a world coming to an end. Veronica decides it's up to her to find her family. "Veronica" is the story of a little girl's courage in the face of the end of all things.
"I Wandered Lonely As A Cloud"
They called her Shadowfax-- the mare Carly and Justin found on their travels. But before she was found by Carly, the retired dressage horse was known as Cloud. An unusual tale of the end, told through the eyes of a confused and lonely horse, left in her pasture.
Birthday
A previously-published bonus story. Carly knows Justin has never celebrated his birthday, and after society crumbled, no one knows what date it is, anyway. But she wants to do something special for him. Celebrating the little things helps them keep hope alive, and as a blizzard rages outside, a small gesture of love warms their home.
....................
The Land of the Shadow by Lissa Bryan
(Book 2)
Category: Dystopian
Publication Date: August 21, 2014
Available From:TWCS * B&N * iTunes * Amazon * Kobo
Summary
After surviving the Infection and a perilous journey through the wasteland that was once the United States, Carly and Justin have found a safe home in the isolated town of Colby.
Even so, balancing the duties of survival and a growing family isn’t easy. As they emerge as leaders, they face difficult questions about justice in a lawless land, basic human rights, and freedom in a world where strength defines worth. More than ever, they have to rely on one another for strength and support during the darkest of times.
The Crisis is far from over. Their fences won’t keep the world out forever, and a new threat is emerging—a gang of predators who see the town as easy pickings. When danger looms over Colby, Carly must decide how far she’ll go to protect those she loves.
It’s a journey down the long and broken road through The Land of the Shadow.
....................
Shadows Have Gone by Lissa Bryan
(Book 3)
Category: Dystopian
Publication Date: March 26, 2015
Available From:TWCS * B&N * iTunes * Amazon * Kobo
Summary

Carly Daniels knows what it is to suffer loss. She knows what it is to sacrifice. In the two years since a pandemic virus—known only as the Infection—decimated humanity, she’s made choices she never could have imagined. She’s condoned violence in the name of peace and done the unthinkable in the name of mercy. But with Justin at her side, she’s also learned there’s nothing she can’t face and nothing she wouldn’t do to protect those she loves.

But now another threat has arrived in the form of a uniformed man driving an army truck, claiming to represent the remnant of the United States military. Someone has set their sights on their community . . . and on Justin. The struggle to defend their little homeland is far from over, and the visitors may have brought more danger with them than just their weapons.
The shadows are closing in. Carly has to find out whether she has the strength to stand on her own when all of her support has fallen away. What remains when the shadows have gone?

....................
Ghostwriter by Lissa Bryan
Category: Supernatural
Publication Date: October 11, 2012
Available From: TWCS * B&N * iTunes * Amazon * Kobo
Summary

Unemployed, with her savings dwindling, Sara Howell thinks things are looking up when she lands a ghostwriting job and rents the affordable island home of her favorite author, Seth Fortner, who mysteriously disappeared in 1925.

Strange things happen, making Sara wonder if Seth ever left. When she finds an old trunk of Seth’s letters, she delves into a world she never imagined, filled with love and a family curse it seems only she can break.
....................
Author Bio
Lissa Bryan is an astronaut, renowned Kabuki actress, Olympic pole vault gold medalist, Iron Chef champion, and scientist who recently discovered the cure for athlete's foot.... though only in her head.
Real life isn't so interesting, which is why she spends most of her time writing.

Recenzie "Eleanor & Park" de Rainbow Rowell


Synopsis:
Eleanor a fost dată afară din casă şi, după un an, se întoarce să trăiască din nou împreună cu mama, fraţii şi tatăl ei vitreg. O şcoală nouă, unde nu cunoaşte pe nimeni şi toată lumea pare s-o urască. Nu-şi face nicio speranţă că şi-ar putea găsi prieteni şi, când se-aşază în autobuz lângă Park, un băiat tăcut, care nu vrea decât să fie lăsat în pace, să-şi asculte muzica şi să-şi citească benzile desenate, nu se-aşteaptă la mare lucru.
Însă unele poveşti de dragoste încep fără mari aşteptări şi se dovedesc a fi cu atât mai impresionante cu cât începuturile lor sunt mai modeste. Deşi sunt suficient de deştepţi să ştie că prima iubire nu durează, Eleanor şi Park au curaj cât să vrea s-o trăiască până la capăt, nu doar în ce are ea mai serios, ci şi în ce are mai amuzant, mai naiv şi mai stângaci.

Părerea mea:
Cartea aceasta m-a luat pe nepregătite, apoi m-a prins bine în mrejele sale şi nu mi-a mai dat drumul. Aveam anumite aşteptări pentru că am auzit numai lucruri minunate despre ea și am primit exact ce am cerut, chiar mai mult... De la Rainbow Rowell am mai citit Fangirl și eram obișnuită cu stilul ei de scris, dar aceasta diferă puțin prin sentimentele pe care le transmite. A trecut ceva timp de când am citit o asemenea carte deosebită. Aș fi putut să o termin într-o singură zi, atât de mult mi-a plăcut, dar am preferat să lungesc mai mult starea de bine pe care mi-a transmis-o. 

Povestea are un aer inofensiv, copilăresc care te atrage să petreci mult timp cu personajele sale. Eleanor este o fată cu o situaţie de familie dificilă, iar acest lucru este ușor de sesizat prin felul în care se îmbracă și prin atitudinea ei, ceea ce o transformă într-o țintă pentru colegi. Park este băiatul pe jumătate coreean care nu-mi dorește decât să fie invizibil și să-și vadă de pasiunile sale. Totul merge conform planului, până când cei doi se întâlnesc și se crează o legătură între ei pe baza lucrurilor pe care le au în comun. Primele lor interacțiuni sunt atât de drăguțe! 

Avem un paralelism între familia numeroasă a lui Eleanor care se confruntă cu diverse probleme din cauza tatălui său vitreg și familia lui Park ce trăiește într-o armonie greu de înțeles pentru Eleanor. Casa lui Park devine un loc magic unde poate evada din realitatea sa și ajunge să se refugieze acolo de fiecare dată când are ocazia. 

Cartea este împărțită pe capitole scurte, iar fiecare cuprinde acțiunea văzută prin ochii celor două personaje principale, notat la început Eleanor sau Park. Mi-a plăcut să văd toate evenimentele prin ochii lor și astfel mi-a fost ușor să înțeleg ce gândește fiecare. A fost minunat să descopăr primii fiori ai dragostei, ai primului sărut, ai primei atingeri. Autoarea a reușit să descrie toate acestea perfect, încât sentimentele lor parcă le puteai atinge, erau de sine stătătoare. 

Per total mi-a plăcut enorm de mult, am iubit fiecare aspect. Nimic nu este în plus și conține tot ce este nevoie pentru o poveste frumoasă. Sfârșitul mi-a dat o stare de melancolie și m-a lăsat cu ceva semne de întrebare, de aceea sper să existe și o continuare a cărții la un moment dat.


Recomand cu drag această carte și mă bucur că am avut ocazia să o citesc! Clar este una dintre cele mai bune de anul acesta. Dacă aveți ocazia să o citiți sau să o cumpărați nu ezitați, o puteți citi cu încredere. :D    

Vreau să mulţumesc frumos Editurii Art pentru carte, a fost o lectură minunată! Ţin să menţionez că acest lucru nu m-a influenţat în aprecierea valorii ei. Mai multe găsiți și pe pagina de Fb Youngart.
Nota mea:
Great book! You need to read it.

Citate:
"- Romeo şi Julieta sunt doi copii de bani gata care întotdeauna au primit tot ce au vrut. Iar acum li se pare că se vor unul pe altul.
  - Se iubesc... a spus domnul Stessman, ducându-şi mâna la inimă.
  - Nici măcar nu se cunosc, a zis ea (Eleanor).
  - A fost dragoste la prima vedere. 

  - A fost „Vai, tu, ce drăguț e” la prima vedere. Dacă Shakespeare ar fi vrut să credem că se iubeau, nu ar fi zis la început că Romeo era obsedat de Rosaline. Shakespeare ironizează iubirea."

"Au coborât împreună și au rămas împreună. Era ciudat. De obicei se despărțeau de îndată ce atingeau trotuarul - acum asta i se părea mai ciuda lui Park. Oricum mergeau în aceeași direcție amândoi de fiecare dată, vestiarul ei era pe același coridor: cum reușiseră să o ia fiecare în altă direcție?"

"- Arăt ca o vagaboandă?
  - Mai rău. Ca un clovn trist vagabond. 

  - Și-ți place cum arăt?
  - Iubesc felul în care arăți. 

Auzindu-l, Eleanor a zâmbit din toată inima. Întotdeauna când o vedea zâmbind, ceva se rupea în el. Întotdeauna. "

"- Când mă uit la tine, a zis ea, lipindu-se de el, nu știu dacă mi se pare că ești drăguț pentru că ești coreean, dar nu cred că în ciuda faptului că ești coreean. Știu doar că mi se pare că ești drăguț. Dar, știi, foarte drăguț, Park...
Îi plăcea când îi rostea numele. 

  - Poate că mă atrag coreenii și nu știu eu."

Despre Rainbow Rowell:
Rainbow Powell (n. 1973) este o prozatoare din Statele Unite, născută în Omaha, Nebraska, unde trăiește și în prezent, alături de soțul ei și de cei doi copii. Din 1995, când și-a luat licența în jurnalism, până în 2012, când s-a apucat serios de scris, a fost editorialistă pentru Omaha World-Herald. Primul ei roman, Attachments, apare în 2011. Adevăratul succes vine însă cu două romane pentru tineri apărute în 2013, Fangirl și Eleanor și Park, pe care New York Times le enumeră printre debuturile remarcabile ale anului. Ultimul a fost deja tradus în peste zece limbi.