Ce ati dori sa imi transmiteti?

miercuri, 27 iunie 2012

Un motiv de bucurie

  HELLOOO! Ce mai faceti dragilor? Toate bune si frumoase sper. Eu profit de cateva minute de pauza de la invatat (un proces destul de intens si epuizant in ultimele saptamani, dar necesar desigur) pentru a va impartasi starea mea de euforie. Am luat un examen extra, mega, ultra dificil. Nu este o nota mare, dimpotriva (daca m-as fi gandit la ea in liceu cu siguranta as fi strambat din nas), dar acest eveniment a aprins o luminita de speranta unde nu credeam ca o sa mai apara. Eram demoralizata si trista si acest lucru mi-a dat peste cap metabolismul, somnul si psihicul. Abia m-am atins de mancare, eu care rontai mereu cate ceva. De acolo probabil si raceala recenta. Dar acum e mult mai bine! Dupa atata invatat era si cazul, nu-i asa? Finally!


I feel like jumping and dancing and flying and screaming and crying! All together!  

duminică, 24 iunie 2012

Quote Of The Day - 1

  De când mă știu am fost fascinată de adevărurile din spatele unor citate celebre sau ale unor fragmente din cărțile unor scriitori de valoare. M-am gândit astfel să fac o rubrică zilnică cu învățături care sper să vă placă și poate chiar să învățăm câte ceva din ele. Paulo Coelho este un gânditor desăvârșit, fapt pentru care el este primul pe lista mea cu un citat despre viață.
Viața este uneori foarte zgârcită: trec zile, săptămâni, luni și ani fără să simți nimic nou. Totuși, odată ce se deschide o ușă, o adevărată avalanșă pătrunde prin spațiul deschis. Acum nu ai nimic, iar în clipa următoare ai mai mult decât poți accepta.” 
(Paulo Coelho)


Enjoy your day!

My favourite actors! - Ginnifer Goodwin

   Mi-a placut de Ginnifer Goodwin din primul film in care am vazut-o si anume "Something Borrowed" (Iubit de imprumut) si am indragit-o pe data. Nu pot spune ca filmul este o capodopera, dar am gasit ceea ce caut intr-o poveste de dragoste si asta a fost de ajuns. Din punctul meu de vedere, Ginnifer este una dintre putinele actrite care poseda cele trei calitati importante: este frumoasa, desteapta si are un suflet mare. De asemenea este nascuta in aceeasi zi ca mine, 22 mai, lucru care ma face sa o apreciez mai mult. Normal, nu?


  In ultimul an am urmarit-o cu foarte mare interes intr-un nou serial SF ce poarta numele de ”Once upon a time” (A fost odata ca niciodata in traducere). Daca va doriti o abordare aparte a povestilor copilariei voastre acest serial este ceea ce cautati. Personaje de la Alba-ca-Zapada, Palarierul nebun din Alice in Tara Minunilor, Scufita Rosie si multi altii vin in fata voastra si va fac partas al intamplarilor minunate prin care trec. Va fi imposibil sa nu fiti atrasi in jocul lor si sa va implicati sufleteste. Ginnifer joaca aici rolul Alba-ca-Zapadei si va spun sincer ca m-a cucerit prin carisma si bunatatea personajului ei. 
  De asemenea, o puteti regasi in ”He's just not that into you” ca Gigi, o tanara in cautarea dragostei cu orice pret, chiar si acela de a intalni barbati nepotriviti unul dupa altul. Dar totusi atunci cand cauti exista o mare sansa ca sa si gasesti acel lucru, ceea ce i se intampla si ei. Daca va doriti cateva sfaturi de la un barbat cu privire la relatii ati venit unde trebuie. Sunt intr-adevar foarte utile! 
  Imi place foarte mult si pentru usurinta cu care aceasta se modeleaza pentru a intra in pielea unui personaj, de la aranjarea parului, pana la caracterul impus. Ii sta la fel de bine cu parul tuns scurt, cat si cu el lung, foarte feminin, lucru care nu se intampla oricui. Eu o invidiez pentru asta! :D

Voi ce parere aveti despre ea si filmele in care joaca? Sunt curioasa.
Pupici si un weekend placut in continuare.

miercuri, 20 iunie 2012

A new life - partea a 16 - a

End partea a 15 - a
Lucrurile scapau de sub control. De ce venise tata tocmai acum? Nu se putea sa-l fi anuntat mama... Si Derek era insuportabil deoarece vroia cu tot dinadinsul sa se inteleaga bine cu el. Deena se linistise, cu toate ca o injura pe ascuns pe noua noastra "mama". Sosirea lor nu prevestea nimic bun.



Partea a 16 - a
După ce situația s-a mai liniștit Derek și-a luat la revedere, promițând că se va întoarce mâine la cină, la invitația tatălui meu. Mi-ar fi plăcut să mai rămână, dar pericolul nu trecuse și nu vroiam să afle mai multe decât era cazul momentan. Înainte să plece m-a rugat să îi ofer o șansă tatălui meu, iar eu am acceptat la un moment dat pentru a-i face pe plac. Am urcat apoi imediat ce am avut ocazia în camera mea pentru a evita o altă dispută și am rămas acolo până când mișcarea în întreaga casă a încetat. 


Într-adevăr, în mai puțin de 20 de minute Meredith, noua soție a tatălui nostru, s-a instalat în vechea cameră a mamei. Am tras cu ochiul când despacheta hainele dintr-o geantă mare de voiaj și am observat că era la fel ca atunci când o cunoscusem pentru prima oară. Curând după aceea bucătăria mirosea a mâncare din nou, semn că gătise, dar am refuzat să cobor. Apoi m-a lovit din plin. Nu vroiam în ruptul capului să recunosc, dar Deena avea nevoie de părinți mai mult decât oricând. Cel mai bun lucru pe care puteam să îl fac era să o conving că eu am renunțat la luptă. Lucrurile aveau să se schimbe, pornind într-o direcție la care nu m-aș fi gândit niciodată că voi fi de acord. Totuși era pentru binele nostru.


Seara a trecut în liniște după ce am rugat-o pe sora mea să încerce să se acomodeze cu musafirii nepoftiti. Bineînțeles că a durat puțin timp până s-a oprit din țipat, dar am reușit. Tata s-a înfuriat la un moment dat, dar Meredith l-a liniștit, amintindu-i de situația în care ne aflăm și de cât de greu trebuie să ne fie. M-am simțit rușinată de felul în care o tratasem până atunci și mi-am promis că aveam să o iau de la început. Chiar dacă tata ne-a părăsit acum câțiva ani pentru ea, nu era singura vinovată. 


Am coborât să mănânc când toată lumea dormea, pășind cu atenție pe scări pentru a nu face zgomot. În frigider, pe o farfurie erau două pulpe rămase de la cină și cartofi copți lângă. Nu m-am atins de farfurie până nu am văzut biletelul: ”În caz că vă este foame v-am oprit și vouă.” Am rămas impresionată, privind mesajul lipit de grătarul frigiderului. Zâmbind acum, am scris un ”mulțumesc” dedesupt după ce m-am înfruptat din friptura delicioasă.


Telefonul m-a luat prin surprindere în clipa în care a vibrat încât am tresărit, de teamă că am reușit să trezesc pe cineva. Am răspuns imediat când am văzut cine era.

  - Buna, somnoroaso. Dormi? mă întrebă Derek vesel peste măsură.

  - Încă nu, ciugulesc câte ceva. 


  - De ce am impresia că mănânci pe furiș?


  - Nu mă ascund să știi! m-am răstit puțin pentru a fi confingătoare. Era o plăcere să ne contrazicem.


  - Atunci de ce vorbești în șoaptă?

  - Pentru că toată lumea doarme, am răspuns eu repede, fără să mă gândesc prea mult. 



  - Exact. Am avut dreptate. 


Râsul lui m-a umplut de energie și am început să râd și eu, dar cât mai încet.


  - Bine, ai dreptate. Nu vreau să dau ochii cu tata sau cu Meredith. Mulțumit?

  - Foarte. Dar nu de asta te-am sunat. Aș vrea să aduc un vin pentru mâine la cină, dar am nevoie de ajutorul tău. Ce i-ar plăcea tatălui tău?



   - Bellet bea de obicei, dar se găsește destul de greu pe aici. E un vin din Franța.

   - Știu despre ce vin este vorba. Mulțumesc. Mă descurc eu, Jess. Noapte bună. 


   - Noapte bună, i-am spus și eu, întorcându-mă în cameră și închizând ușă în urma mea.

M-am schimbat de haine cât de repede am putut și m-am pus la somn. Mâine avea să fie o zi lungă.



- Va urma - 


---------------------------
M-am gândit să continui povestea începută cu ceva timp în urmă. Știu că nu e cea mai bună continuare, dar e așa de încălzire. Îmi cer scuze dacă am făcut greseli de orice tip - m-am cam grăbit. Enjoy!

joi, 14 iunie 2012

O saptamana pierduta....Offf!

Stiti ce mi s-a intamplat dintre toate lucrurile imposibile de pe lumea asta)? Sa racesc crunt si sa nu mai fiu buna de nimic... Credeti-ma, mi se intampla FOARTE rar. Nu am mai avut febra si puroi in gat de cand eram de-o schioapa. Chiar ma gandeam ca as avea oreion pentru ca Dumnezeu m-a ferit cand a facut sora-mea. O sa vina si asta odata si odata...


In fine, nu ar fi o problema foarte mare daca nu as avea cel mai greu examen luni, iar eu zac in pat de parca as fi pe moarte. Nu exagerez din nefericire. :(


Si ce sa mai zic de tratament? Nu prea da rezultate, iar eu cu toata medicina invatata nu ma pot trata singur. Next step: injectiile pe care toata lumea le uraste. Sper din suflet sa nu fie nevoie. 
    
Un singur avantaj am: ma dadaceste mama ca pe un copil mic, ceea ce poate fi placut din cand in cand dar nu acum. Totusi, ce ma fac? Am dat-o in bara....
P.S. Scuze pentru ca ma plang, dar simteam nevoia sa ma descarc.
Sper ca sunteti bine. Somn usor si pupici.


sâmbătă, 9 iunie 2012

Atentie, se canta! Madonna - Frozen

O melodie veche, dar care imi place la fel de mult ca atunci cand am auzit-o prima oara. 
Enjoy!

P.S. Yuppy! 100 de followers! Va multumesc frumos! 

Diana  

vineri, 8 iunie 2012

Leapsa intarziata de la Myuuki

   Vreau sa-i multumesc frumos lui Myuuki pentru aceasta leapsa. Am completat-o de ceva timp pe hartie, dar abia acum am reusit sa o transcriu. Este minunata. Mi-a fost greu sa aleg cartea preferata, deoarece am citit destule carti care mi-au ramas in suflet si de care imi amintesc cand si cand. Uitati ce am ales:



1.Luati prima carte pe care o gasiti la indemana si transcrieti primul paragraf.
"Frigul muscator din urma cu o saptamana se sfarsise, soarele stralucea cu putere cand Clary strabatu grabita curtea prafuita din fata casei lui Luke, cu gluga jachetei pe cap, ca sa-i tina parul sa nu i-l sufle vantul pe fata. S-o fi incalzit ea vremea, dar vantul dinspre East River putea fi inca taios. Aducea cu el si un slab iz de chimicale, amestecat cu mirosul din Brooklyn, de asfalt, de benzina si de zahar ars de la fabrica abandonata de la coltul strazii." (Cassandra Clare - Orasul de cenusa vol. 3)

2.Srieti primul paragraf din cartea preferata.
"Luminile palide ale ecranului si ale unei lampite cadeau peste mainile albe, aproape perfecte, de pe tastatura unui laptop." (Jorge Molist - Intoarcerea catarilor)

3.Scrieti un citat dintr-o carte care v-a dat de gandit.
"Fetita  a fost prima care a auzit bataile puternice in usa. Camera ei se afla cel mai aproape de intrarea in apartament. La inceput, ametita de somn, a crezut ca e tatal ei, care urcase in ascunzatoarea din pivnita. Isi uitase probabil cheile si isi pierduse rabdarea din cauza ca nimeni nu auzise prima lui ciocanitura timida. Dar apoi se auzira vocile, puternice si brutale in tacerea noptii. Nici vorba sa fie tatal ei." (Tatiana de Rosnay - Se numea Sarah)  

4.Transcrieti primul paragraf din cartea care v-a marcat copilaria.
"In vechea cetate a Londrei, intr-o zi oarecare de toamna din cel de-al doilea sfert al secolului al saisprezecelea, un copil pe care nimeni nu-l dorea, se nascu intr-o familie saraca, ce avea numele de Canty. In aceeasi zi, un alt copil englez se nastea intr-o bogata familie cu numele de Tudor, care, il dorea, insa. Toata Anglia il dorea, de asemenea.  Anglia il asteptase atata vreme, il sperase, atata timp rugase pe Dumnezeu sa i-l daruiasca, incat, acum cand sosise, poporul era aproape nebun de bucurie.  Oameni care abia se cunoscusera, se aruncau unii in bratele altora, se sarutau si chiuiau de bucurie. Toata lumea era in sarbatoare: mari si mici, bogati si saraci, sarbatoreau, dansau, cantau, se induioseau, si acestea, de zile si nopti intregi. Ziua, Londra era feerica la vedere cu drapelele ei sclipitoare, falfaind la toate balcoanele si pe varful caselor; iar in plus, cu minunatele sale cortegii." (Mark Twain - Print si cersetor)

5.Transcrieti primele 10 cuvinte dintr-o carte pe care o aveti in biblioteca, dar nu va place.
"La 2 februarie 1973, goeleta Pilgrim se gasea la 40 grade si 57 ' latitudine spre sud..." (Jules Verne - Capitan la 15 ani)
6.Luati o carte care va este mai aproape (sa nu fie aceeasi ca la punctul unu) deschideti-o la nimereala si transcrieti primele 10 cuvinte de pe pagina.
"Sunt elev in ultimul an la Liceul "Cesar Chevez"..." (Neil Gaiman - Little Brother)

7.Scrieti ultimele 5 cuvinte dintr-o carte pe care o aveti in biblioteca, dar inca nu ati citit-o.
 "...pariez doar pe ce sunt sigur." (Leila Meacham - Trandafiri)

8.Transcrieti prima fraza dintr-o carte cu vampiri, la alegere. (daca aveti)

"Cand m-am intors acasa de la munca, am gasit biletul in usa." (Charlaine Harris - Moarta pentru toti)   

O daruiesc mai departe celor care nu au completat-o inca si lui Muneca Chucky in special.
Va pup.