Ce ati dori sa imi transmiteti?

joi, 26 iulie 2012

Recenzie - That Summer de Sarah Dessen

Synopsis:
   Haven este o adolescentă de 15 ani care trăiește drama separării părinților și recăsătoria tatălui său cu amanta sa. Ca bonus la toată suferința pe care o simte se adaugă nunta surorii sale perfecte Ashley, care va avea ca rezultat părăsirea casei părintești și instalarea sentimentului de singurătate. Ashley este tipul păpușii Barbie, cea mai populară fată din liceu și cu mare succes la băieți, fiind cu 5 ani mai în vârstă decât sora sa. Haven se simte mereu complexată, simțind că nu va fi niciodată la fel de fermecătoare sau de populară și asta o îndepărtează de restul lumii și de părinții săi
   Lucrurile capătă o nuanță diferită în momentul în care Haven îț reîntâlnește pe Sumner, un fost prieten de-al lui Ashley, care îi devine un prieten apropiat și o ajută să treacă peste greutățile care întunecă această minunată vară.


Părerea mea:
   Aceasta este cartea de debut a autoarei Sarah Dessen, pe care am descoperit-o întâmplător pe un blog și m-a făcut curioasă. Povestea nu este minunată, întreaga perioadă în care am citit-o mi s-a părut ca și când aș citi jurnalul unei fete triste și cu probleme familiale, lipsind cu desăvârșire acțiunea sau orice schimbare semnificativă pe parcursul întregii cărți. Am fost puțin plictisită de obsesia lui Haven pentru înălțimea sa care este cu mult peste cea obișnuită, precum și de imaginea perfectă a surorii sale de care toată lumea este conștientă. Mi-a plăcut însă felul în care aceasta se maturizează și ia controlul asupra vieții sale.  
   Singurul personaj de care m-am atașat a fost Sumner, dorindu-mi foarte mult să am și eu un asemenea prieten: înțelegător, atent, deosebit de muncitor și dornic să te ajute la nevoie. 
   Totuși, dacă vă doriți o lectură ușoară, într-o zi călduroasă sub umbrelă merită să o încercați.  
Este perfectă pentru vârstele 12-18. Eu am cam depășit această perioadă :)).


Citate:
  “My sister, who never understood most of the things I wanted her to, might have been able to understand what had happened to me in this summer of weddings and beginnings. And she was right. The first boy was always the hardest.” 


   “It’s funny how one summer can change everything. It must be something about the heat and the smell of chlorine, fresh-cut grass and honeysuckle, asphalt sizzling after late-day thunderstorms, the steam rising while everything drips around it. Something about long, lazy days and whirring air conditioners and bright plastic flip-flops from the drugstore thwacking down the street. Something about fall being so close, another year, another Christmas, another beginning. So much in one summer, stirring up like the storms that crest at the end of each day, blowing out all the heat and dirt to leave everything gasping and cool. Everyone can reach back to one summer and lay a finger to it, finding the exact point when everything changed. That summer was mine.” 


   “At every wedding someone stays home.”


Nota mea: 3/5
Primul capitol AICI.
  Enjoy your summer.
Diana

2 fantasies:

Alexya spunea...

Te provoc! http://walking-on-letters.blogspot.ro/2012/07/book-lovers-challenge.html

Diana Gavrila spunea...

Vă mulțumesc fetelor. Pare foarte interesantă propunerea voastră. Cu siguranță o să particip! :)